nello construct

Firma turdeanului Gabriel Silagyi, MBS Group SRL, implicată în „spalarea banilor” lui Horea Uioreanu!

Firma turdeanului Gabriel Silagyi, MBS Group SRL, a fost implicată în "spălarea banilor" fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, care şi-a transferat bani din bugetul CJ către propriul buzunar, cu ajutorul unui circuit de facturi fictive.

Gabriel Silagyi a fost consilier local la Turda, din partea PDL, iar numele său a fost vehiculat în "scandalul patinoarelor", în urma unei anchete publicate de GSP. În prezent, firma sa este în insolvenţă.

Conform DNA, Horea Uioreanu ar fi transmis 100.000 de lei către firma lui Gabriel Silagyi, pentru o "suplimentare de lucrări", iar acesta a transmis ulterior banii către o firmă din Sighişoara, deţinută de un liberal apropiat al lui Uioreanu, în baza unor prestări de servicii inventate, care apoi a transmis banii spre Horea Uioreanu.

Iată ce se precizează în referatul DNA:

”Există indicii că, în contextul elaborării proiectului ce a stat la baza HCJ 210 din 28 august 2012 pentru modificarea şi completarea HCJ 225 din 22.11.2007 privind aprobarea cofinanţării proiectului „Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor”, proiect aflat în derulare la nivelul instituţiei judeţene, suspectul Teaha Mihai, avocat în Baroul Cluj şi consilier apropiat al preşedintelui CJ Cluj, i-a propus acestuia ca în cadrul cheltuielilor decontate din sumele acordate de CJ Cluj de la buget pe partea de participare la cheltuielile neeligibile să fie alocată în plus suma de 101.449,62 lei, ce urma a fi justificată fictiv prin emiterea unor facturi către antreprenorul MBS Group SRL de către societatea Desk Impex SRL Sighişoara, societare ce aparţine numitului Băicoci Gheorghe, tatăl lui Băicoci Alin, apropiat al avocatului Teaha Mihai şi al preşedintelui CJ Cluj.

Fiind de acord cu propunerea făcută, suspectul Uioreanu Horea Dorin a întreprins demersurile necesare şi finalizate la data de 28 august 2012 când a fost adoptată HCJ 210 pentru aprobarea cofinanţării proiectului ”Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor”, prin care s-a alocat de la bugetul CJ Cluj suma totală de 12.311.229,89 lei fără TVA.

Ulterior, la înţelegere cu Băicoci Alin şi cu tatăl acestuia, SC Desk Impex a emis un număr de 3 facturi fiscale în valoarea totală de 101.449,62 lei ce au atestat fictiv închirieri de utilaje către antreprenorul MBS Group SRL. Facturile au fost încasate la finele anului 2012 şi începutul anului 2013. După achitarea taxelor datorate la bugetul de stat aferente facturilor, reprezentantul SC Desk Impex a trimis preşedintelui CJ Cluj în două tranşe, suma totală de 33.675 lei, din care 20.000 lei prin intermediul avocatului Teaha Mihai şi 13.675 lei prin intermediul consilierului Pop Răzvan Marius.

MBS Group, firma deţinută de turdeanul Gabriel Silagyi, avea un contract în derulare cu Consiliul Judeţean Cluj, în perioada în care Horea Uioreanu ar fi apelat la "serviciile" turdeanului. Un alt om de afaceri implicat în acest dosar, Ioan Bene, le-a declarat anchetatorilor că ar fi fost obligat să intre în aceste "combinaţii", pentru că în caz contrar risca să nu mai primească banii de la CJ Cluj, pentru unele lucrări în derulare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: