nello construct

După ce s-au uscat toți pomii în situl decontaminat de la Poștarât, antreprenorul a replantat întreaga suprafață!

Puieții plantați în zona sitului decontaminat de la Poștarât s-au uscat unul câte unul. Faptul a stârnit numeroase reacții, iar aleșii locali spun că responsabilitate îi revine antreprenorului pentru întreținerea acestora.

Au fost plantați puieți de pin dar aceștia s-au uscat din motive necunoscute încă. Acum antreprenorul a replantat întreaga suprafață.

Situl Poșta Rât de pe malul stâng al Râului Arieș, în extravilanul Municipiului Turda ocupă o suprafață de 10 ha. În urma unor studii realizate s-a estimat că pe suprafața acestuia s-au depozitat de-a lungul timpului 10.000 mc de deșeuri, echivalent unei cantități de 18.500 tone substanțe poluante.

Proiectul de decontaminare a fost finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, iar valoarea finală a lucrărilor executate este de 79.601.087,31 lei cu TVA.

Conform contractului de lucrări, antreprenorul se obligă să înlocuiască toți pomii care se usucă în urma decontaminării solului din zonă, pe o perioadă de 10 ani, având în proiect un număr obligatoriu de 2.000 de pomi. Însă, pe cheltuiala proprie, antreprenorul a decis să planteze 4.000 de puieți, astfel încât să fie o rezervă în cazul în care unii dintre aceștia nu se prind.

În conformitate cu obligațiile contractuale pe perioada garanției, lunar, antreprenorul verifică starea pomilor, îi inventariază și, dacă se usucă are obligația să-i înlocuiască cu alții noi.

Foto/ politicasiputere.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

3 Comentarii
Cele mai votate
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: