După ce a anunțat că deschide Taverna Racilor și la Cluj, ANPC i-a închis localul din Herăstrău pentru un an!

nello construct

În urmă cu câteva zile, renumitul Pescobar anunța că a reușit să intre în posesia localului Casa Dacilor din Iulius Mall, pe care îl va transforma într-o nouă locație Taverna Racilor.

După ce s-a lăudat pe TikTok cu noua „achiziție” din Cluj-Napoca, Pescobar a avut parte de o surpriză la unul dintre localurile sale din București. Mai exact, în urma unor verificări, ANPC a închis timp de un an de zile Taverna Racilor din Herăstrău, București.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, transmis marţi, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a desfăşurat, în perioada 1 iunie – 15 septembrie 2023, mai multe acţiuni de control la Taverna Racilor Herăstrău – Bucureşti, administrată iniţial de SC Nedsea SRL, iar în prezent de SC Commercial Diplomatic Club SRL (societăţi promovate în media de Paul Nicolau, cunoscut ca şi Pescobar).

„În urma deficienţelor constatate, comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au aplicat următoarele sancţiuni: în data de 01.06.2023 – administrator SC Nedsea SRL – amenzi contravenţionale în valoare de 25.000 lei; un avertisment; oprirea definitivă de la comercializare a 156 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 2600 lei; oprirea temporară a unităţii de la prestarea serviciilor până la remedierea deficienţelor. Ulterior, a fost verificată măsura dispusă de oprire temporară a unităţii de la prestarea serviciilor şi s-a constatat că aceasta nu a fost respectată, societatea fiind sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei şi s-a propus emiterea deciziei de închidere a unităţii”, se precizează în comunicat.

Amenzi de 75.000 de lei

Ulterior, în data de 3 iunie (administrator SC Nedsea SRL) a fost solicitată verificarea măsurilor dispuse şi s-a constatat ca deficienţele au fost remediate.

În data de 22 iunie (administrator SC Nedsea SRL) au fost dispuse mai multe măsuri vizând amenzi contravenţionale în valoare de 75.000 lei, oprirea definitivă de la comercializare a 84 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 2500 lei, oprirea temporară a unităţii de la prestarea serviciilor până la remedierea deficienţelor, propunerea de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate şi propunerea de încetare a practicilor comerciale incorecte.

În 28 iunie a fost emisă decizia nr. 259 de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru SC Nedsea SRL.

În 24 iunie, a fost efectuat un alt control constatându-se că la acelaşi punct de lucru funcţiona SC Commercial Diplomatic Club SRL. În urma controlului au fost dispuse amenzi contravenţionale în valoare de 15.000 lei, oprirea definitivă de la comercializare a 186 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 8100 lei, şi oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor (agregate figorifice).

ANPC a închis Taverna Racilor pentru o perioadă de 12 luni

În data de 15 septembrie (administrator SC Commercial Diplomatic Club SRL), au fost dispuse alte sancţiuni care constau în amenzi contravenţionale în valoare de 25.000 lei, oprirea definitivă de la comercializare a 560 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 16500 lei, oprirea temporară a unităţii de la prestarea serviciilor până la remedierea deficienţelor şi propunerea de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate.

„Menţionăm că vor fi transmise adrese către Primăria Sectorului 1, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Direcţia de Sănătate Publică”, se arată în documentul ANPC.

Principalele abateri constatate de echipele de control au fost:

• folosirea unor materii prime şi a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare şi caracterizare,

• utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină,

• sistem de ventilaţie cu depuneri masive de praf,

• chedere depreciate şi murdare,

• prezenţa insectelor vii (muşte) în unitate,

• schimbarea stării termice a produselor,

• nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde,

• existenţa unor condiţii improprii în spaţiul de lucru (paviment neigienizat),

• lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate,

• lipsa informării cu privire la ingredientele conţinute de preparate, a aditivilor şi a alergenilor, în lista meniu,

• lipsa autorizaţiei emisă de Primărie.

Ce spune Pescobar despre asta?

În urma informațiilor apărute în mediul online, Pescobar a venit pe TikTok cu un răspuns în care spune că produsele nu au fost stricate, încercând totodată să explice „care a fost treaba” de fapt.

Aici aveți și răspunsul lui:

tavernaracilortimisoara (@tavernaracilortimisoara) | TikTok

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: