După 5 ani de procese, un turdean a învins societatea Saint Gobain Construction Products România SRL (Rigips)!

20210907_013925

După 5 ani de procese, un fost angajat al societății Saint Gobain Construction Products România SRL (Rigips) din Turda a câștigat definitiv procesul, demonstrând astfel că a fost concediat după ce a suferit o ”boală profesională” generată de mediul în care a lucrat, deși cei de la Rigips au contestat acest lucru.

Panait Gheorghe lucra în cadrul societății din anul 1998, iar din anul 2004 a ocupat funcția de mașinist mașini de ambalat cu activitate efectivă de supraveghere a mașinii de încărcat saci cu produsul finit și de manipulare a sacilor.

În anul 2006, a fost luat în evidența Clinicii de Medicina Muncii cu dermatita de contact a mâinilor, interpretată ca o dermatită profesională dar nesemnalată (2006) sau dermatită cu factori de agravare profesionali (prima internare fiind în luna iulie 2015). Ulterior, în luna noiembrie 2015, a fost testat alergologic la alergenii profesionali, iar testele au ieșit pozitive la o parte din substanțele utilizate în procesul tehnologic.

Din 2006 până în 2015, turdeanul a fost declarat apt de muncă. În aprilie 2015, Panait Gheorghe a prezentat angajatorului o adeverință medicală din care rezulta diagnosticul de dermatită cronică de contact profesională prin mecanism mixt (iritativ și alergic), cu recomandarea evitării substanțelor iritative alergenice, adeverința fiind eliberată în vederea schimbării locului de muncă.

În iulie 2015 a fost internat la clinica de medicina muncii din Cluj-Napoca, iar la ieșire a fost diagnosticat cu hipoacuzie profesională (confirmată de DSP) și dermatită de contact cu factori de agravare profesională.

La o zi după ce a prezentat adeverința medicală, societatea i-a desfăcut contractul de muncă!

În 26 octombrie 2015, s-a eliberat Fișa de aprtitudine medicală nr. 486D în care salariatul este declarat inapt pentru postul pe care era angajat și se recomandă evitarea contactului cu amphore gips B. După o singură zi,  societatea îi desface contractul de muncă, pentru inaptitudinea fizică a angajatului, fără să-și asume faptul că acesta s-a îmbolnăvit în câmpul muncii.

În 11 decembrie 2015, după ce s-a făcut investigația la angajator, DSP confirmă caracterul profesional al bolii. Ulterior, au urmat mai multe procese în instanță (conexate la un moment dat), în care Saint Gobain Construction Products România SRL a contestat concluzia. Reprezentanții societății au susținut, ulterior, că demersurile pentru confirmarea caracterului profesional al îmbolnăvirii s-au finalizat după concedierea fostului angajat pentru inaptutidine fizică! Totodată, au susținut că nu rezultă în mod clar faptul că suferința sa de tip medical s-ar datora exclusiv condițiilor de muncă.

Pe de altă parte, reprezentanții societății s-au apărat și cu faptul că cei de la DSP și ITM nu ar fi constatat nereguli care să determine unele modificări în relația cu muncitorii, din punct de vedere legal, nereținându-se vreo încălcare a normelor de securitate și sănătate în muncă.

DSP Cluj a concluzionat că situația este specifică uneia care se încadrează la ”boală profesională”, chiar dacă cei de la Saint Gobain Construction Products SRL au contestat această concluzie. Cei de la Comisia de Experți de Medicina Muncii sunt în asentimentul celor de la DSP Cluj, concluzionând că în intervalul 2006-2016, Panait Gheorghe a ajuns din situația de a fi ”apt”, la ”apt condiționat” și apoi la ”inapt”, fiind evident că este vorba despre o îmbolnăvire profesională.

Instanța i-a dat dreptate, după 5 ani de procese! Urmează o plângere penală!

Curtea de Apel București i-a dat dreptate lui Panait Gheorghe. Ulterior, el a câștigat definitiv procesul, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a luat Hotărârea nr. 5089/2020 (în Dosarul 6994/2/2016), prin care a respins recursul celor de la Saint Gobain Construction Products SRL, iar astfel decizia a răms definitivă.

După anii de chin pe care i-a îndurat, în urma unei concedieri abuzive, Panait Gheorghe intenționează să depună o plângere penală, pentru a fi identificați cei responsabili de situația creată, iar apoi să fie trași la răspundere pentru ”vătămare corporală din culpă”.

El a soclicitat și plata unor daune materiale și morale, în urma desfacerii contractului de muncă și a îmbolnăvirii profesionale. Ca parte responsabilă civilmente a indicat societatea Saint Gobain Construction Products Romania SRL.

Și-au bătut joc de el! Dar… vor plăti!

”De-a lungul timpului cât am avut calitatea de angajat, permanent am solicitat ca angajat măsuri corecte de protecția muncii, pentru ca praful și zgomotele erau peste limitele admise și am fost ignorat de persoanele cu atribuții de specific din societate, fapt care de asemenea îl pot proba cu documente. (…)

În loc să remedieze situația, pur și simplu după ce m-am îmbolnăvit, mi s-a desfăcut contractul de muncă, pe motiv că sunt inapt din punct de vedere fizic.

Am încercat să mă angajez în altă parte, dar de fiecare dată am fost respins pe motivul că sunt inapt.

În aceste condiții am încercat o soluționare pe cale amiabilă a problemei mele, pentru că pur și simplu nu mai am din ce trăi. Și din nou am fost refuzat.

Sechelele mele fizice sunt grave și permanente.”, a precizat Panait Gheorghe, care și-a justificat daunele de sute de mii de euro.

Societatea a fost acuzată și de vecini!

În anul 2016, mai multe persoane care locuiesc în zona societății Rigips, au acuzat faptul că se emite un abur neconform în aer, care are un miros specific. La acea vreme, reprezentantul societății a spus că acel abur nu conține nimic toxic.

Citește și:

Drept la replică, în urma articolului ”Poluare de la fabrica Rigips?! Oamenii acuză!”

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top