nello construct

Digitalizarea ”românească” implementată și la Câmpia Turzii! Îți faci cont online, prezentându-te cu buletinul la sediul Primăriei! (VIDEO)

Primăria Câmpia Turzii tocmai a încheiat a doua etapă de implementare a digitalizării la nivelul instituției, atât în relația internă, cât și în relația cu cetățeanul.

Dincolo de beneficiile evidente ale unui proiect de acest gen, care facilitează interacțiunea cetățean-instituție, sunt și situații ilare.

Iar cea mai pregnantă este faptul că un cetățean care își face cont online, cu documente de identitate încărcate online pe serverul instituției și alte date transmise, nu-și poate valida contul decât dacă… se prezintă cu cartea de identitate la un ghișeu al Primăriei, pentru a-l ”verifica” un funcționar public! Iar asta se întâmplă în secolul XXI, când există deja semnătură electronică și validare a identității prin apel video securizat.

Și dacă tot vorbim despre semnătura electronică, să amintim și precizarea făcută de viceprimarul Sabin Ghemeș, care a explicat nivelul de ”digitalizare” în România: instituția primește o factură electronică (semnată electronic, ca atare, conform prevederilor/impunerilor legii), dar care apoi este listată, apoi semnată și ștampilată în mod clasic, apoi scanată și la final transmisă prin email la instituțiile centrale. Vă vine să credeți că așa funcționează ”digitalizarea” în România?!

Chiar și cu aceste neajunsuri, digitalizarea este un pas înainte. Pentru că permite accesarea unei platforme, din care apoi poți transmite diverse solicitări către administrația locală, în format electronic, fără să te mai deplasezi la instituție (pe lângă ”validarea” inițială).

Mai jos puteți viziona câteva explicații despre acest al doilea pas al implementării digitalizării în administrația locală din Câmpia Turzii:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: