m install
nello construct

Dezinsecţie generală la Turda

floris

Vine vare, bine-mi pare… sau nu?! Mai degrabă nu! Căldura, praful, ţânţarii, ba mai nou căpuşele, cam tot tacâmul de “ingrediente”, ne deranjază în această perioadă. Cei care stau la bloc, poate au şi mai multe motive să se văicărească, în special turdenii de pe malul Arieşului care sunt invadaţi an de an de gândaci şi ţânţari.

Agricultorii se plâng de insectele care le distrug culturile, motiv pentru care administraţia locală va pune în practică începând de luni (18 august), un program de dezinsecţie care va fi repetat la 30 de zile. Timp de două zile luni şi marţi va avea loc dezinsecţia, dimineaţa între 5-9 şi seara între 19-21. Viceprimarul Mircea Irimie a declarat pentru Radio Transilvania că de ani de zile nu s-a mai realizat această acţiune la Turda, dar condiţiile meteorologice o impun.

“S-a organizat licitaţie atât pentru dezinsecţie cât şi pentru deratizare, dar deratizarea va fi realizată abia în toamnă prin luna octombrie. Dezinsecţia de acum este preventivă, cuprinde şi omida păroasă, şi molia de măr, ţânţari, muşte, are un spectru mai larg”, spune Irimie. Acţiunea va fi realizată cu angajaţii primăriei, peste 20 de persoane, cu pulverizatoare şi atomizoare, utilizându-se chiar “tunuri” pe maşini, pentru a pătrunde mai bine în vegetaţie. Operaţia se va repeta peste 30 de zile, dar atunci dezinsecţia va fi făcută direct din avion. Demn de precizat este faptul că, substanţele folosite nu sunt toxice .

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: