Compania Domeniul Public Turda SA, deținută de Municipiul Turda (100%), a raportat pierderi de peste 1.500.000 de lei în primul semestru al acestui an!
Conform datelor financiare, pierderile nete s-au cifrat la 1.575.907 lei, în condițiile în care în primul semestru al anului 2021, aceeași companie a înregistrat un profit net de 186.871 lei. Asta în condițiile în care cifra de afaceri din acest an a fost mai mare decât cea din aceeași perioadă a anului trecut.
Citește și: Președintele PRM Turda, Doru Anca, acuză că se dorește ca societatea Domeniul Public Turda să intre în incapacitate de plată!
În primul semestru al anului 2022, totalul datoriilor pe care compania trebuie să le plătească într-o perioadă mai mare de un an au crescut vertiginos, de la 143.528 lei la începutul anului, la 2.060.494 la 30.06.2022.
În luna august a acestui an, Domeniul Public Turda SA a majorat tarifele pe care le practica pentru servicii oferite Primăriei Turda. Consilierii turdeni au aprobat majorarea tarifelor practicate de societatea Domeniul Public Turda SA pentru mai multe categorii de lucrări care vizează lucrările la străzi, amenajarea și întreținerea spațiilor situate în zona străzilor, prețurile pentru materialul dendrofloricol necesar spațiilor verzi, prețurile pentru confecționat coroane, prețurile pentru activitatea de salubrizare stradală și lista de prețuri pentru tarife la utilaje și la mijloacele de transport ale societății.
Citește și: Domeniul Public Turda a majorat tarifele practicate pentru serviciile făcute pentru Primărie
Chiar la mijlocul anului, în plin dezastru economico-financiar, Domeniul Public Turda SA a solicitat desființatea societății API Turda SRL, o societate care funcționa pe profit și avea o activitate economică bună, iar consilierii turdeni au aprobat solicitarea. Scopul celor de la Domeniul Public Turda era de a prelua activitatea celor de la API Turda SRL.
Citește și: Consilierii turdeni au aprobat ca Domeniul Public Turda SA să preia (de la API Turda SRL) activitatea de gestionare a parcărilor din oraș
În a doua parte a acestui an, după ce a început să preia activitatea API Turda cu gestionarea parcărilor din oraș, Domeniul Public Turda a solicitat dublarea tarifelor pentru parcările de reședință, plătite de turdeni, activitate care fusese preluată de la API Turda, care funcționa pe profit la tarifele vechi.
Solicitarea celor de la Domeniul Public Turda a fost introdusă pe ordinea de zi a unei ședințe a Consiliului Local Turda, însă apoi a fost scoasă, fiind lansată în dezbatere publică, iar la finele acestui an va fi reintrodusă pentru votul consilierilor locali.
Citește și: Domeniul Public Turda SA a solicitat majorarea tarifelor la parcările de reședință pentru turdeni, cu 66%!
Din Consiliul de Administrație al societății Domeniul Public Turda SA face parte și o persoană care în activitatea de zi cu zi vinde plăcinte în piață, iar activitatea societății pe care o administrează este pe ”pierdere”. Probabil, performanțele sale administrative încep să se reflecte și la Domeniul Public Turda SA.
Citește și: Firma condusă de un administrator de la Domeniul Public Turda SA a ajuns pe pierderi!
Există suspiciuni rezonabile că respectiva persoană ar fi făcut niște falsuri în CV-ul prezentat la selecție, situație care urmează să fie cercetată de organele penale abilitate, care nu s-au autosesizat până în acest moment, deși TurdaNews a scris de mai multe ori pe această temă, dar care vor fi sesizate în acest sens cu o plângere penală.
Citește și: Jurnalistul Gelu Florea, dat în judecată de unul dintre administratorii societății Domeniul Public Turda SA, după dezvăluirile privind falsificarea CV-ului!
În luna februarie 2022, TurdaNews a publicat informații despre neregulile grave găsite de Curtea de Conturi, în urma controlului efectuat la SC Domeniul Public Turda SA. Era vorba despre activitate nemonitorizate la serele companiei, despre utilizarea unor tarife mai mici decât cele aprobate pentru servicii acordate unor companii terțe, sume mai mici facturate decât cele rezultate din deviz, posibilitatea unor livrări nefacturate de la stația de bitum, plăți mai mari pentru achiziția de bitum decât cele stabilite prin contract cu o firmă terță, plata unor servicii pentru care nu există recepție și nici explicații privind necesitatea (închiriere servicii de scenă), plăți ilegale pentru servicii de proiectare neefectuate, nerespectarea legislației privind achizițiile directe (atribuire către societăți preferențial alese) etc.