nello construct

Daciana Derda: „Cum vine asta? De Crăciun să fii mai bun?”…

S-a intrat în Postul Crăciunului o perioadă de rugăciune, meditație și prilej de-a face lucruri bune pentru cei din jur. De-a scoate la iveală umanitatea din noi..

De multe ori auzim expresia „De Crăciun să fii mai bun!”…..păi cum vine asta? Doar de Crăciun? Că în restul anului poți face prostii dar musai de Crăciun să fii mai bun! 🙂

Acum e chestie de interpretare, fiecare ia expresia cum vrea și o aplică pe măsură.

Părerea mea e că nu doar de Crăciun trebuie să facem fapte bune, că rău mai ales în ziua de azi e extrem de ușor să faci! Lucrurile alea mărunte care contează și dau de fapt farmec vieții.

Să ajuți un bătrân să urce în autobuz sau la cumpărături, un pachețel de mâncare pentru cei care nu au, donații pentru animăluțele de companie care mor de foame prin adăposturi, hăinuțe și jucării pentru copilașii care doar visează la ele și nu doar de Crăciun, ci în tot restul anului!

Sunt oameni lângă noi pe lângă care trecem nepăsători, care-și poartă „crucea” zi de zi, cu demnitate, fără să ceară nimic, fără să roage nimic pe nimeni, care pe lângă o vorbă bună au nevoie de umanitatea din noi, și asta zi de zi…nu doar în perioada sărbătorilor.

Îmi vine să râd când vă politicienii cu pachețele de Crăciun și Paște, bine dincolo de faptul că e doar o acțiune de imagine, se gândesc să acei oameni mănâncă doar de sărbători, că deh! Sătulul nu-l înțelege pe cel cu burta goală. Oare câți din stimabilii care ne reprezintă astăzi se gândesc cu adevărat la cei oropsiți de soartă și nu la voturile care le aduc? dar asta e o altă poveste…

Ideea e că, haideți să facem fapte bune și în restul anului, nu doar de Crăciun! Să arătăm că mai avem o șansă ca oameni, ca națiune , să ne redăm încrederea în noi și în cei din jur și să nu uităm că totul poate porni de la lucruri simple, de la un „Bună ziua!” dat unui străin, de la un „Ce mai faci? Cum îți este?”….unei cunoștințe sau unui prieten, să arătăm că ne pasă cu adevărat! Nu doar ca formule de salut rostite automat, ca un robot care pune aceeași placă zi de zi!

Daciana DERDA – jurnalist TurdaNews

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa redactia@turdanews.net.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: