nello construct

Controale ITM Cluj la transportatorii rutieri

itm piro

În perioada 18 – 27 octombrie, ITM Cluj a efectuat controale la transportatorii rutieri din județ, în cadrul unei campanii organizate la nivel național.

Au fost verificați 36 de transportatori, opt dintre aceștia fiind sancționați cu amenzi în cuantum de 13.500 lei.

„Amenzile au fost aplicate pentru: nerespectarea prevederilor legale referitoare la acordarea repausului săptămânal și pentru neorganizarea evidentei orelor lucrate, cu evidențierea zilnica a orelor de începere si de sfârșit a programului de lucru pentru fiecare salariat in parte.” au transmis reprezentanții ITM Cluj.

„În cadrul acestei campanii s-a urmărit cu precădere modul în care angajatorii respectă prevederile legale referitor la:

  • munca prestată de către conducătorii auto în baza contractului individual de muncă cu normă întreagă și/sau cu timp parțial;

  • organizarea timpului de muncă și de odihnă a conducătorilor auto;

  • organizarea evidenței timpului de muncă și de odihnă a conducătorilor auto în  conformitate cu prevederile legale speciale;

  • repausul săptămânal și sărbătorile legale;

  • munca suplimentară;

  • munca de noapte;

  • întocmirea evidenței orelor de muncă prestate de fiecare conducător auto;

  • acordarea concediului de odihnă;

  • regulamentul intern/ contractul colectiv de muncă încheiat la nivel de unitate;

  • acordarea drepturilor salariale, a indemnizatiei primită de conducătorii auto pe perioada delegării și/sau detașării în altă localitate în țară și/sau străinătate, precum și plata acestora pentru munca prestată.

Obiectivele acestei campanii:

Identificarea angajatorilor care folosesc muncă nedeclarată și luarea măsurilor care se impun pentru respectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă .

Controlul privind respectarea timpului de muncă și de odihnă.

Determinarea angajatorilor de a respecta prevederile Codului Muncii  si ale legilor speciale in domeniul transportului rutier privind timpul de munca si de odihna al conducatorilor auto.

Creșterea gradului de conștientizare a angajaților și angajatorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă .

Diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii, care desfășoară activitate în domeniul transportului rutier, a prevedrilor legale privind timpul de muncă și de odihnă;

Eliminarea neconformităților constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate și aplicarea de sancțiuni contravenționale corespunzătoare.” au transmis cei de la ITM, prin intermediul unui comunicat de presă.

Foto cu caracter ilustrativ – arhivă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: