marian morar
m install
nello construct

Concursul de Matematica Aplicata ,,Adolf Haimovici” a adus un nou loc I pentru CTT

zamblau eugen

La Faza judeteana a Concursului de Matematica Aplicata ,,Adolf Haimovici” eleva Santa Emoke, clasa a XII-a, de la Colegiul Tehnic Turda, indrumata de d-na prof. Oana Ban a obtinut locul I.

Eleva va participa la faza nationala, reprezentand judetul Cluj, care se va desfasura la Iasi. Anul trecut, la aceeasi competitie, elevul Nicolae Dogari, pregatit de aceeasi profesoara a obtinut marele premiu.

Sesizând rolul important pe care informatica îl juca în viitorul ştiinţei, prof. A. Haimovici a încurajat cercetările în acest domeniu şi a contribuit la formarea unei şcoli de informatică la Facultatea de Matematică din Iaşi şi la înfiinţarea Centrului de Calcul al Universităţii.

Prof. A. Haimovici a acordat timp şi atenţie sprijinirii învăţământului secundar, a prezentat numeroase conferinţe şi a scris articole şi cărţi adresate profesorilor şi elevilor. Ca o recunoaştere a acestei activităţi, un concurs naţional de matematică aplicată adresat elevilor îi poartă numele.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj
Comentarii recente

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2