marian morar
adrian nap
m install
nello construct

Cum a fost vernisajul expoziției ”Trip to Romania”, la care a fost expozant și turdeanul Sebastian Luca? (VIDEO)

zamblau eugen

Trip To România, expoziția organizată la Muzeul de Artă Cluj-Napoca sub patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din România, a debutat la finele lunii aprilie cu un vernisaj la care au fost prezenți expozanții, dar și iubitorii artei fotografice.

Expun: Anna Belloni, Mauro Fochi, Luigi Loccisano, Alessandro Ranieri, Graziella Trecordi, Marisa Via si Luca Sebastian Vasile (fotograf turdean, care a cunoscut consacrarea în Italia).

Expoziția „Trip to Romania” / „Excursie în România” va putea fi vizitată până în 19 mai 2024. Muzeul de Artă Cluj-Napoca este închis în perioada 1 – 5 mai 2024, cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

În videoclipul prezentat, se exprimă recunoștință pentru participarea la expoziție și pentru eforturile depuse în realizarea proiectului. Se subliniază că această călătorie este percepută ca o aventură în necunoscut, o inițiere și o cunoaștere a unor culturi noi.

Fotografii italieni, precum Duccio Pugliese, Carlo Gianferro și Stefano Celia, au fost menționați pentru contribuțiile lor la înțelegerea și promovarea României prin expoziții și proiecte. La care se alătură Asociația Potaissa Art, președinte Luca Sebastian Vasile și Asociația Faze Luca, cu președinta Anna Maria Beloni. La vernisaj au luat cuvântul ziaristul cultural Demostene Șofron și artistul plastic Dorel Găină, iar din partea expozanților au vorbit despre eveniment Luca Sebastian Vasile și Annamaria Belloni. Evenimentul a fost întregit de un moment muzical susținut de către soliștii Beatrice Simioana (voce) și Gadiel Petrache (voce și chitară).

Se remarcă importanța expozițiilor de artă în consolidarea relațiilor culturale dintre Italia și România și se exprimă dorința de a continua colaborările în acest sens. Discursul evidențiază aprecierea pentru frumusețea României și pentru eforturile depuse în documentarea și promovarea acesteia prin intermediul expoziției „Trip to Romania”. De asemenea, se subliniază rolul esențial al muzeelor de artă în promovarea fotografiei artistice și se exprimă speranța că expoziția va contribui la o mai bună înțelegere și apreciere a culturii și frumuseții României.

Inedit este faptul că artiștii fotografi din Italia, colaboratori ai lui Sebastian Luca, care au mai fost la Turda în anii trecuți, au remarcat schimbările profunde prin care trece orașul, într-o perioadă așa scurtă, care dau o altă imagine, mult mai frumoasă, localității noastre.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj
AdSense grafic right 2