m install
nello construct

Boc laudă șantierul Drumului expres Tureni – A3: „Se lucrează foarte bine!”

floris

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, laudă lucrările de la Drumul Expres care va lega localitalitatea Tureni de Autostrada Transilvania.

În luna septembrie a acestui an, a fost deschis șantierul la Drumul Expres care va asigura conexiunea dintre Autostrada Transilvania (A3) și Drumul Național 1 (DN1), în dreptul localității Tureni, după ce la începutul lunii august Ministerul Transporturilor a emis Autorizația de Construire.

„Se lucrează foarte bine la conectarea Clujului la autostradă, la Tureni, acel proiect pentru care m-am bătut foarte mult. Suntem într-o fază avansată, sunt toate șansele ca la sfârșitul anului viitor – începutul anului 2025 să scăpăm de aglomerația de pe ruta Baciu – Bulevardul Muncii”, a afirmat primarul, la Napoca Live.

Valoarea contractului pentru acest drum expres se ridica la suma de 562 de milioane de lei, fără TVA și a fost câștigat de asocierea Dimex-2000 Company (Leader), Obras Publicas Y Ragadios, OPR Asfalt, Autotehnorom, Con-A Operations.

Drumul va include 7 poduri și viaducte, din care cel mai lung va fi cel de la kilometrul 4, peste Valea Racilor, un viaduct cu 6 deschideri și o lungime totală de 258 de metri, din care tablierul are 246 metri.

Alți 10 kilometri reprezintă lungimea bretelelor de la nodurile A3 și DN 1 (bretelele vor avea două benzi). Profilul este de drum expres cu o lățime a benzii de circulație de 3,5 metri, un acostament lat de 2,25 metri și spațiu median de 3 metri lățime unde se montează separatoarele de sens. A doua structură ca lungime este un pasaj peste Drumul Județean 103 Z, pod de încrucișare cu o lungime de 158 metri.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

1 Comentariu
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 57 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: