m install
nello construct

Au trecut şi zilele localităţii Mihai Viteazu

floris

Timp de două zile în perioada 9-10 august, locuitorii comunei Mihai Viteazu s-au bucurat de manifestări deosebite. În acest an organizarea a fost net superioară, dar şi sumele investite. Comparativ cu anul trecut au apărut şi elemente de noutate: soliştii care au concertat pe arena din centrul localităţii, sunt artişti de renume naţional – Mihai Mariş, Mariana Morcan, Taraful „Datina”  soliştii vocali Alexandru Făgădar şi Cristina Chiper, Taraful „Arieşana” alături de Ciprian Peteleu, Maria Pol şi Ioana Otilia Popa.

Nici copii nu au fost uitaţi, existând locuri speciale amenajate pentru aceştia, unde în timp ce părinţii au privit la activităţile sportive, cei mici au petrecut în voie clipe de bucurie delectându-se cu jucăriile special aduse pentru ei. “ Anul acesta am diversificat activităţile, la anu…vrem să facem şi mai mult! Ne doream şi acum mult, mai multe avenimente dar să nu uităm că este an electoral. De la buget s-au alocat 400 milioane de lei vechi, dar am avut parte de sponsori darnici…” spune primarul comunei Ioan Zeng. Tot cu această ocazie 23 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie au fost recompensate de municipalitate cu suma de 300 RON, diplome, flori, muzică şi o masă festivă. 

În prima zi de sărbătoare sâmbătă cu începe de la ora 10 au avut loc activităţi sportive, meciuri de fotbal şi rugby. La orele amiezii Căminul Cultural, a fost gazda unei expoziţii de caricaturi, urmată de celebrarea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie, un moment coregrafic şi o seară folclorică moţească. La orele 20 jocul ” La şură” a încântat audienţa iar de la 21 o discotecă pentru formaţiile folclorice participante la festival a încheiat manifestările zilei de sâmbătă. Duminică, autorităţile locale au depus coroane de flori la monumentul Voievodului Mihai Viteazu, iar la grădiniţa din localitate, pentru doritori a existat şi o expoziţie cu vânzare, constând în produse de artizanat, port popular, picturi, flori, anticariat. Parada cântecului, dansului şi portului popular a debutat la ora 13 din faţa Bisericii Ortodixe având ca traseu: Hanul Moţilor – Primărie – Stadion. Festivalul Internaţional de Folclor ” Mugurel de cântec şi Joc” a reunit 12 formaţii din Ungaria dar şi din judeţele: Dolj, Maramureş, Sălaj, Mureş şi Cluj, fiecare participant având 20 de minute pentru evoluţia artistică. 

Tot ce pot spune în calitate de participant la zilele comunei Mihai Viteazu, este faptul că – se simte în aer izul electoral, dar combinaţia dintre artă, politică şi voie bună, poate fi uneori foarte reuşită!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: