fbpx

 
 
Scrie un comentariu

După teribilul accident din această iarnă, Răzvan Turcu, pasagerul din autoturismul care a fost implicat în accident, se află într-o lungă perioadă de recuperare.

Răzvan a trecut prin multe momente extrem de dificile în perioada imediată accidentului. A fost internat în Cluj, la terapie intensivă, având mare nevoie de sânge. Imediat, s-a creat o mobilizare între tinerii din Câmpia Turzii, Turda și Cluj Napoca care au donat sânge pentru Răzvan.

Acum, la patru luni de la accident, Răzvan este acasă, unde urmează o lungă perioadă de recuperare. De partea de fizio și kinetoterapie se ocupă maseorul echipei de handbal, Potaissa Turda, Ionuț Mercean.

TurdaNews a stat de vorbă cu cei doi pentru a vedea cum decurge recuperarea și în cât timp Răzvan va putea reveni la 100% din capacitățile fizice.

Primul lucru care se observă este faptul că între cei doi, pe lângă relația profesională pacient-cadru medical, este și o relație de prietenie.

Ionuț este extrem de mulțumit de modul în care decurge recuperarea: „Recuperarea decurge din ce în ce mai bine, nu mă așteptam ca după un timp așa scurt sa văd așa progrese în evoluția  lui. Se pare că recuperare decurge bine și din pricina dorinței lui de a reveni cât mai repede. Progresele pe care le face sunt peste așteptările mele. E adevărat, sunt mai sever cu el și din pricina aceasta mi se spune <<teroristul>>.”

Cei doi au început colaborarea în urmă cu trei săptămâni și Ionuț și-a stabilit obiectivele: „După progresele pe care le-a făcut după 3 săptămâni de când am început recuperare, eu sper ca în 2 luni să poată ieși afară pe picioarele sale, acesta este obiectivul nostru, sperăm să îl atingem cât mai repede. Primul pas este să putem ieși de Paște afară.” Referitor la obiectivele pe termen lung, Ionuț a declarat: „Eu sper ca în 2 ani să putem merge fără probleme, primul pas este să putem păși pe piciorul sănătos, cel drept. În câteva săptămâni o să putem să stăm în scaunul cu rotile. Avem și un necaz care ne deranjează foarte tare, broșele din piciorul drept, care ne dau bătăi foarte mari de cap.”

„Sunt foarte mândru că pot să lucrez cu Răzvan și e o nouă provocare pentru mine. Chiar dacă sunt la început de drum, vreau să îmi dovedesc calitățile și vreau să îl pun cât mai repede pe picioare. Răzvan este un luptător și asta îmi da și o mai mare dorința de rezultate. Îi mulțumesc că are încredere în mine și îmi dă șanse să îl pot face bine. Sper ca în cel mai scurt timp să pot ieși cu el la o bere și să fie fericit. Răzvan, îți mulțumesc frumos că ai încredere în mine!” a încheiat Ionuț.

Din punct de vedere al moralul stă foarte bine, în special, datorită faptului că are familia și mulți prieteni care îi sunt alături. „Moral mă simt foarte bine, am rudele și numeroși prieteni aproape!”

Este foarte mulțumit de cum decurge recuperarea, chiar dacă știe că are un drum lung în față: „Recuperarea decurge foarte bine, cu pași mici ajungem unde ne-am propus. Primul lucru pe care îl fac după ce o sa fiu recuperat 100%? O să beau o bere cu tata, cu Ionuț și cu prietenii care mi-au fost cel mai aproape.”

Părinții lui Răzvan sunt extrem de recunoscători tuturor celor care i-au ajutat în această perioadă dificilă, mama acestuia declarând: „Mai urmează, probabil, o serie de intervenții chirurgicale în vederea recuperării și dorim să mulțumim echipei extraordinare de medici și asistente de la Spitalul de Urgențe pentru copii, care i-au salvat viața. Nu în ultimul rând, tuturor celor care au fost alături noi, celor care au donat sânge pentru Răzvan, celor care s-au rugat pentru noi și tuturor care ne-au susținut în această teribilă încercare.”

TurdaNews îi urează pe această cale lui Răzvan multă sănătate și recuperare rapidă, iar lui Ionuț, multă putere de muncă!

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate