Aproximativ 200 de persoane au participat la comemorarea Marelui Voievod Mihai Viteazul de la Mănăstirea „Mihai Vodă”

nello construct

Sâmbătă la Turda au fost organizate manifestări de comemorare a Marelui Voievod Mihai Viteazul. Peste 200 de persoane au participat la activitățile organizate la Mănăstirea Mihai Vodă.

Practic s-au împlinit 423 ani de la trecerea la cele veșnice a Domnitorului Mihai Viteazul, primul întregitor al neamului românesc. Comemorarea are loc în fiecare an pe locul unde a fost asasinat Marele Voievod.

Cu acest prilej, de la ora 10:00, în biserica mănăstirii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici, în prezența autorităților civile și militare, precum și a numeroși credincioși.

Din soborul slujitor au făcut parte: Arhidiaconul Claudiu Ioan Grama, consilier eparhial pe probleme de misiune și protocol, protopopul de Turda, preotul Alexandru Rus, duhovnicul mănăstirii, Ierom. Efrem Crișan și alți preoți invitați.

La finalul Liturghiei, la monumentul Voievodului Mihai Viteazul, Ierarhul a oficiat o slujbă de parastas, urmată de o scenetă menită să evoce momentele semnificative din domnia voievodului Mihai Viteazul. Manifestarea s-a încheiat cu ceremonia depunerii de coroane și jerbe de flori, urmată de defilarea gărzii de onoare.

Printre oficialitățile prezente la eveniment s-au numărat deputatul Cristina Burciu, viceprimarul-Daniela Pîrlea, primarii din zonă – Călin Fărgaciu de la Săndulești; Ioan Zeng- Mihai Viteazu și Ioan Roman de la Viișoara.

Considerat de istoriografia românească drept primul unificator al Țărilor Române și apărător al creștinătății, Voievodul Mihai Viteazul este un simbol erou național al orașului nostru.

Foto credit: Marius Romilă

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: