marian morar
m install
nello construct

Alis a majorat din nou tarifele! CJ Cluj susţine că se încadrează în tarifele aprobate în 2008!

zamblau eugen

Transportatorul interurban Claus Tour SRL, care a câştigat licitaţia pentru transportul de persoane pe ruta Turda – Câmpia Turzii şi care funcţionează în cadrul grupului de firme Alis Group, a majorat din nou tarifele de la 1 aprilie, după ce o altă majorare a fost operată în toamna anului trecut.

Situaţia ne-a fost semnalată de mai mulţi cititori indignaţi de majorarea constantă a tarifului de transport, în ultimele luni. Conform informaţiilor transmise, tariful pentru o cursă Micro III – Gară Câmpia Turzii a crescut succesiv, în toamnă de la 2,0 lei la 2,5 lei, iar acum de la 2,5 lei la 3,0 lei.

„Eu sunt un navetist Turda – Câmpia Turzii de un an. În acest răstimp nesimţiţii de la Alis Group au mărit tariful de transport de două ori cu câte 0.5 lei, ajungând de exemplu din Micro 3 până la gara Câpia Turzii in momentul actual la 3 lei. Nu ar fi o problemă dacă s-ar justifica, dar având în vedere că distanţa dintre Micro 3 şi gara Câmpia Turzii este de 6.2 km, nu se justifică, fiindcă firma de transport local din Turda pentru aceeaşi distanţă practică un tarif cu 50 la % mai mic. Adică 1, 5 lei. Şi pentru distanţe mai mari, de exemplu linia 13, Poiana – Centru e mai mult de 6 km, sau linia 10, Kaufland – Turda Nouă”, ne-a scris un cititor indignat.

Tariful a fost stabilit în 2008 şi… e valabil!

Ruta Turda – Câmpia Turzii a fost concesionată în 2008 de către Consiliul Judeţean Cluj, în urma unei licitaţii organizate de CNMSI Bucureşti, în data de 30 aprilie 2008. Traseul i-a fost atribuit societăţii Claus Tour SRL (parte a grupului de firme Alis Group) prin HCJ 117/27.05.2008. În urma acestei atribuiri, s-a încheiat contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public judeţean de persoane nr. 30/10490/01.08.2008, pentru perioada 2008-2011. În 2010 a apărut o Ordonanţă de Urgenţă (27/30.08.2010), în baza căreia durata de atribuire s-a majorat cu 2 ani, respectiv până în 2013.

Contractul prevede că pentru efectuarea serviciului de transport, operatorul de transport are dreptul de a percepe de la persoanele transportate un tarif stabilit prin hotărâre a Consiliului Judeţean. Tariful poate fi stabilit, modificat şi ajustat doar prin hotărârea Consiliului Judeţean! Interesându-ne la Consiliul Judeţean, am aflat că această instituţie a stabilit tarifele prin HCJ 225/29.10.2008.

Conform tabelului anexat hotărârii, SC Claus Tour SRL are următoarele tarife stabilite: între 1-5 kilometri – 2,5 lei, între 6-10 kilometri – 3,5 lei, între 11-15 kilometri – 5,5 lei. Cu alte cuvinte, tarifele stabilite la acea vreme erau semnificativ mai mari decât cele practicate de transportator (un alt exemplu este SC Autotrust Corporation, tot parte a Alis Group, care efectuează transportul Turda-Cluj şi care ar avea dreptul la un tarif de 9 lei!). Ciudat este că tarifele au fost aprobate după organizarea licitaţiei, care iniţial era stabilită pe 3 ani, iar ulterior a fost majorată cu încă 2 ani!

În cazul Claus Tour SRL, ei sunt „acoperiţi” de pe acum şi pentru o majorare ulterioară, de la 3,0 lei la 3,5 lei, pentru distanţa Micro III – Gară Câmpia Turzii!

Interesant este că, în acest moment, în cazul în care 4 persoane s-ar „asocia” pentru a folosi un taxi pentru transportul pe aceeaşi distanţă, preţul ar fi aproximativ la fel, iar dacă e vorba de navetişti care merg în zona combinatului Mechel, varianta cu taxi ar putea fi chiar mai ieftină! mai ales la întoarcere, deoarece taxiurile din Câmpia Turzii practică tarife pe kilometru mai mici, cu circa 0,3 lei decât cele din Turda.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2