Alianță între USR și PMP?! Și care va fi candidatul la Primăria Turda?! Adrian Nap sau Ciprian Rigman? Tu cine zici că e mai bun?

nello construct

Discuțiile de la nivel național, dintre USR și PMP, în perspectiva formării unei alianțe de centru-dreapta care să aibă șanse la alegerile ce vor avea loc în anul 2024, a deschis discuțiile unei colaborări de acest gen și pe zona locală.

Dacă, în general, USR își va lua ”partea” în majoritatea localităților din județ (este vorba de locurile pentru candidați), fiind partidul parlamentar și cotat cu șanse mai mari la nivel județean, situația este un pic mai complicată la Turda. Pentru că aici PMP-ul are cea mai puternică organizație din județ, iar președintele organizației, Adrian Nap, pare a fi peste orice contracandidat de la USR, în intenția de vot.

În aceste condiții, din perspectiva unui candidat comun și a unei liste comune de candidați, în culisele politicii locale s-au lansat diverse discuții.

Pe de o parte, cei de la PMP susțin că Adrian Nap ar trebui să fie candidatul alianței pentru Primăria Turda. De partea cealaltă, mulți din USR nu și-ar dori să-l susțină pe Adrian Nap, preferând un candidat propriu. Iar principalul opozant al lui Nap este latifundiarul Emil Turdean, omul din spatele USR Turda, despre care se spune că ar interveni până la București, prin pârghiile pe care le are, pentru a împiedica o candidatură a lui Adrian Nap la Primărie. Însă, Turdean nu prea are șanse la o candidatură, chiar dacă și-ar dori, pentru că nu e suficient de popular (chiar dacă jurnalistul plătit de el încearcă să-i facă imagine, din când în când). În aceste condiții, cea mai plauzibilă variantă ar fi cea a lui Ciprian Rigman, președintele USR Turda..

Nemulțumirile dintre cele două tabere continuă și la lista pentru Consiliul Local Turda, unde USR vrea să fie ”vioara întâi”, chiar dacă ponderea actuală a celor două partide, în Consiliul Local Turda, este similară, fiecare având câte 3 consilieri locali. Discuțiile privind ponderea ar fi mers până la ideea de ”3 la 1”, adică 3 candidați USR, urmați de 1 de la PMP. Numai că astfel de variante nu sunt deloc pe placul PMP-iștilor, care sunt dispuși să meargă pe cont propriu într-o eventuală candidatură la alegerile locale din 2024.

Dincolo de disensiunile din sânul posibilei alianțe electorale, TurdaNews vă consultă în ceea ce privește opțiunile dvs: l-ați susține pe Nap candidat comun sau pe Rigman? Credeți că ar fi mai bun altul din cele două partide? Sau nu vă interesează?

This poll has ended (since 1 month).

Care crezi că ar fi candidatul mai bun din partea alianței USR-PMP, la Turda?

Nu mă interesează
40.44%
Rigman Ciprian (USR)
37.05%
Altul (de la PMP sau USR)
12.53%
Nap Adrian (PMP)
9.97%

Sondaj efectuat în intervalul 10 august 2023 ora 12.00 - 11 august 2023 ora 13.00

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

5 Comentarii
Cele mai votate
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: