m install
nello construct

A scăzut rata şomajului la Turda

floris

Conform ultimelor date furnizate de Agenţia Locală de Ocupare a Forţei de Muncă din Turda, numărul şomerilor este tot mai mic de la o lună la alta. La ora actuală procentul a ajuns la 3,8%, poate şi datorită sezonului, munca în construcţii aflându-se la mare căutare. De asemenea agricultura este un domeniu important , unde cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă pot găsi slujbe sezoniere.

Directorul ALOFM Turda, Ioan Cosma, spune că deocamdată disponibilizări colective nu au fost anunţare cu excepţia unei firme din Târgu Mureş, care are un punct de lucru la Turda şi este specializată în confecţii. La ora actuală sunt în derulare şi cursuri de recalificare pentru resurse umane, agenţi pază, lucrători în construcţii, operare calculator. O viitoare bursă a locurilor de muncă este programată pentru luna septembrie mai exact pe data de 19 septembrie, vizând absolvenţii dar la acţiune pot participa toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

 

În întreg judeţul Cluj, se simte o scăderee semnificativă a ratei şomajului, dar se pare că bucuria nu va ţine prea mult: potrivit estimărilor AJOFM aceasta va creşte spre sfârşitul anului. Rata şomajului în Cluj,

în lunile de vară, a fost de 3%. „Procentul e mai mic decât cel de anul trecut înregistrat în aceeaşi perioadă. Dar rata şomajului va creşte până la sfârşitul anului”, a spus Daniel Don, directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj. Potrivit acestuia, domenii precum construcţiile vor resimţi o dinamică scăzută, care, la nivel de economie, va influenţa şi alte domenii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: