marian morar
m install
nello construct

300.000 euro pentru stabilizarea alunecărilor de teren de pe strada Agriculturii

zamblau eugen

Câteva familii de pe strada Agriculturii din Turda trăiesc în permanență sub teroarea alunecărilor de teren.

Pâmântul o ia la vale din cauza infiltrațiilor de apă, fondurile necesare pentru stabilizarea versantului se ridică la cca. 300.000 de euro, bani solicitați din fondul de rezervă al Guvernului pentru astfel de situații. Din păcate demersurile făcute de oficialitățile turdene au rămas fără ecou.

Recent un nou mal de pământ s-a prăbușit, incidentul a avut loc chiar în Ajuns de Crăciun, pe 14 decembrie s-a întâmplat același lucru. Acum, între alunecările de teren și gardul celei mai apropiate case există doar circa 1 m.

Mihai Zăhan, șeful SVSU Turda a declarat că momentan alunecările de teren s-au stabilizat dar nu se știe pentru cât timp.

„Am făcut noi demersuri la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Cluj, la rândul lor aceștia au sesizat Prefectura. S-a trimis către Guvern o solicitare de finanțare, din cele trei variante de stabilizare a pământului s-a ales cea mai eficientă dar și costisitoare…Femeia care locuiește la numărul 37 a cerut o audiență la domnul primar. I s-a promis că la o următoare ședință de consiliu va exista un proiect de hotărâre care prevede alocarea unui teren pentru construcția de case, încercăm să-i sprijinim cu tot ce putem. În fiecare zi mergem în zonă și monitorizăm situația” explică Zăhan.

Reamintim că pe strada Agriculturii în dreptul imobilelor cu numerele 35, 37,39 a fost reactivată o alunecare de teren pe o suprafață de 15 mp. De asemenea, sunt prezente crăpături pronunțate pe o lungime de 10 m în lugul drumului DC 69 Turda Ploscoș, pe o lățime de 1,5 m.

Administrația locală a solicitat bani de la Guvern încă din anul 2007, pentru rezolvarea acestei probleme, însă alocarea de bani a fost permanent amânată.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj
Comentarii recente

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2