marian morar
adrian nap
m install
nello construct

Adrian Mischian (PMP): Considerente despre sedinta ordinara a Consiliului Local Campia Turzii din 25 iunie 2020

zamblau eugen

Pentru ca s-au prezentat puține informații despre sedințele de consiliu local din ultimele 3 luni, desfașurate on-line și netransmise in direct, am să vă prezint câteva puncte de vedere cu privire la sedința ordinară din 25/06/2020, o ședință cu o ordine de zi stufoasă, cu 17 puncte. 

După ce am depus jurământul ca și consilier local, mi-am propus ca la fiecare ședință ordinară a Consiliului Local să aduc în discuție probleme ridicate de cetățenii localității noastre, probleme identificate cu ajutorul colegilor din PMP și a celor care m-au contactat personal. Amintesc câteva, mărturie fiind procesele verbale de ședință: extinderea rețelei camerelor de supraveghere video în cartierul Șarât,  modernizarea rețelei de apă/canalizare pe strazile necuprinse pe finanțarea europeană, acordarea burselor de merit pentru toți elevii cu medii de peste 8.50, informarea opiniei publice cu privire la cheltuielile excesive de la bugetul local făcute de administrația actuală, am fost primul consilier local care am solicitat anularea manifestărilor prilejuite cu ocazia Zilelor Câmpiei Turzii din acest an. 

În sedința de joi am adus în discuție  o problemă ridicată de o parte din antreprenorii locali care și-au dezvoltat afaceri în proximitatea Parcului Industrial Reif, pe terenurile fostelor sere. Căile de acces din această zonă aparțin investitorilor privați care au achiziționat aceste terenuri, sunt neasfaltate, lipsește iluminatul stradal, utilitățile lipsesc din această zonă sau sunt la o distanță considerabilă, conectarea la rețelele de apa, canal, gaz, curent electric implicand cheltuieli foarte mari pentru antreprenorii din această zonă. Am discutat de posibilitatea ca aceste căi de acces să fie preluate în patrimonial public pentru a putea beneficia ulterior de finanțare publică pentru modernizarea lor și extinderea rețelei de utilități în zonă. Am gasit deschidere din partea conducerii admnistrative, urmând ca cei care au afaceri în zonă  să se adreseze în scris consiliului local. Sper că de data asta ”ajutorul” pe care îl dă administrația Lojigan/PNL antreprenorilor locali să nu fie din nou la nivel declarativ, să nu se întâmple  ca și în cazul desființării incubatorului de afaceri, a blocării obiectivului de investiții a familiei Surgent sau a blocării investiției avocatului Adrian Spătariu.

Discuții aprinse au fost și la proiectul de aprobare a regulamentului de organizare si funcționare a serviciului de salubrizare, concesionat Companiei de Salubritate. Personal am solicitat d-lui primar Lojigan punctul de vedere legat de postările de pe rețeaua de socializare ale unor cetățeni din Câmpia Turzii, cu privire la depozitarea de munți de gunoaie în microrampele de cartier, care pe lângă faptul că sunt  neconforme și nu au avize de funcționare, au devenit locul de depozitare a gunoiul menajer din întreaga localitate. Bineînțeles că din expunerea domniei sale au rezultat și vinovații, respectiv cei care ”își permit” să facă astfel de postări și ”nu înțeleg ce se petrece”. Din punctul meu de vedere este un eșec total al tuturor celor implicați în gestionarea gunoiul menajer, respectiv Ministerul Mediului, administrații județene și locale, operatori de salubritate. Problema construirii rampelor de depozitare este una veche, este pe rol de mai bine de 10 ani, finanțări au existat și există, de ce nu se finalizează astfel de proiecte, îmi depășește puterea de înțelegere și o adaug alături de celelate eșecuri naționale  respectiv, tergiversarea lucrărilor la autostrăzi, construirea de spitale județene, dezvoltarea rețelei de irigații, etc…

Cu toată implicarea și bunele intenții ale conducerilor celor două societăți locale de stat, Domeniul Public și Companiei de Salubritate, acestea sunt ”pietre de moară” pentru bugetul Consiliului Local, cele două societăți fiind aduse în pragul falimentului încă de pe vremea guvernării USL (PSD-PNL-PC, Hanga-Lojigan-Gal Avram) din perioada 2012-2016, situația lor financiară find mai mult decât dramatică și la această oră. Situația financiară precară, coroborată cu lipsa finanțarilor de la Consiliu Local, lucru interzis de legislația actuală,  face practic imposibilă modernizarea celor două companii prin  investiții în utilaje și echipamente noi, care să le permită să facă lucrări de calitate. Ii revine sarcina viitoarei conduceri administrative a Câmpiei Turzii, care se va instala din luna octombrie, să rezolve această dificilă problemă, guvernarea Lojigan/PNL din madatul 2016-2020 eșuând în acest sens.

Într-o postare viitoare am să vă prezint detalii cu privire la execuția bugetară pe anul 2019 și anume, am să fac o paralelă între ceea ce și-a propus și ce a realizat din punct de vedere financiar administrația Lojigan/PNL în anul precedent. Vă promit că va fi mai mult decât interesantă.

Mischian Adrian, consilier local PMP Câmpia Turzii

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2