marian morar
adrian nap
m install
nello construct

PMP Turda continuă să susțină reducerea impozitelor cu 20%, chiar dacă PNL nu vrea! Legea permite și avem soluția pentru a se putea realiza!

zamblau eugen

Pentru că în spațiul public au apărut unele poziții și opiinii politice, ale unor membri PNL, care ne acuză că propunerea noastră, de reducere a impozitelor locale cu 20% ar afecta prea mult bugetul local, ne vedem nevoiți să revenim cu unele precizări, privind calculele și modul de gândire al grupului de consilieri PMP, care susține o astfel de măsură.

Am fost singurul partid care am propus și în campania electorală pentru alegerile locale reducerea impozitelor pe clădiri, pentru populație, cu 20%! Pentru că legea ne permite, în acest moment impozitele nefiind stabilite la valoarea minimă! Reamintim faptul că impozitele pentru 2016 au fost stabilite de fosta administrație PNL (iar turdenii știu, fiecare, cât au fost puși să plătească!).

Noi suntem un partid serios și nu facem propuneri fără să analizăm impactul bugetar, așa cum au încercat unii să ne atace, după ce am transmis public propunerea noastră. Dacă ne raportăm la valorile din bugetul inițial pentru 2016, unde impozitul pe clădiri de la persoane fizice este estimat la 3.100.000 de lei, rezultă că reducerea impozitelor cu 20% ar avea un impact financiar negativ de 620.000 de lei.

Sursa: http://primariaturda.ro/portal/cluj/turda/portal.nsf/0737564CE25C42DCC2257F55002F763C/$FILE/Venituri%20buget%20local%20initial%202016%20.pdf

Din punct de vedere al cetățeanului, reducerea cu 20% ar însemna enorm! Ieșiți pe stradă, vorbiți cu turdenii și veți vedea ce vă vor spune, este îndemnul pe care-l adresăm celor de la PNL! Noi vorbim cu ei și știm ce transmit aleșilor: să ne străduim și să găsim soluții pentru a le face viața mai ușoară!

Dar să revenim: comparativ cu 2016, cele 620.000 de lei sunt ușor recuperabile în următorul mod (fără a mai socoti un grad de colectare mai mare, pentru că turdenii ar aprecia o astfel de măsură):

– În anul 2016 s-a vărsat la bugetul local 50% din profitul net al societății Turda Salina Durgău SA. Adică, 1.294.040 lei. Asta în condițiile în care profitul brut al societății, aferent anului 2015, a fost de 3.042.199 lei. Pentru anul 2016, societatea a raportat după primele 9 luni un profit mai mare cu 1.808.858 lei, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2015, de unde, la un calcul foarte simplu, rezultă că ”impactul financiar” se poate acoperi ușor din profitul Salinei. Fără să mai socotim faptul că din 2017 probabil se va solicita virarea la bugetul local a unui procent de 75% din profitul companiei, spre deosebire de 50% cât e acum, ceea ce ar spori și mai mult banii intrați la bugetul local, acoperindu-se astfel banii ”pierduți” din reducerea impozitului.

Sursa:
http://www.turdanews.net/articole/economie/44445-rezultatele-financiare-ale-societatii-turda-salina-durgau-sa-sunt-fabuloase.html

Deci… sunt bani! Dacă vrei să-i găsești, nu să pui pe spatele turdenilor plata unor impozite mai mari decât minimul prevăzut de lege! Că oamenii știu ce impozite au plătit în 2016!
Îi întrebăm pe cei de la PNL, singurii care s-au manifestat public împotriva propunerii noastre:

Nu considerați că este mai corect, față de cetățean, să găsim astfel de soluții prin care presiunea fiscală asupra controbuabilului să fie mai mică?

Nu considerați că noi, clasa politică locală, în care ne includem și noi cei de la PMP, niște începători într-ale politicii (pentru că nu am mai făcut politică) dar cu gândul la cei nevoiași care ne-au dat votul sperând că putem să le schimbăm viața în bine, trebuie mai întâi să găsească alte soluții de finanțare ale bugetului local, în locul metodei simpliste prin care îi punem pe cetățeni să plătească biruri mai mari, ca să avem bani la buget?

Nu considerați că cetățenii turdeni au și ei dreptul să simtă, în mod direct, rezultatele bunei funcționări a Salinei Turda? Că altfel, se întreabă ei, ce ”bucurie” putem avea noi, că Salina face profit, dar ca cetățean de rând nu simți nimic din asta?

Nu considerați că dați dovadă de ipocrizie, când criticați reducerea impozitelor, care ar afecta bugetul local cu 620.000 de lei pe an, atâta timp cât în guvernarea locală a PNL Curtea de Conturi a descoperit doar la lucrările de la Zoo plata unor facturi pentru lucrări neexecutate, în valoare de 1.800.000 de lei? Adică, lucrări neefectuate s-au putut plăti de la bugetul local (nu o spunem noi, a spus-o Curtea de Conturi!), fără nici o problemă, dar când e să ne gândim și la cetățeanul plătitor de taxe și impozite, nu vreți să le punem impozitul minim permis de lege?

Atunci când vrei să găsești soluții pentru a diminua impozitele, le găsești! Noi le-am găsit, pentru că ne-am dorit! Dvs, cei de la PNL, vedem că vă cramponați în ”impactul bugetar”, nedorindu-vă de fapt scăderea impozitelor, așa cum susținem noi. Noi vă spunem că impozitele locale pot fi scăzute cu 20%, fără nici o problemă de impact bugetar negativ! V-am demonstrat cum! Sperăm ca măcar în ceasul al 12-lea să fiți de partea turdenilor și să sprijiniți demersul nostru!

Grupul consilierilor PMP Turda

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2