marian morar
adrian nap
m install
nello construct

Ioan Varodi – Candidat PNL la Consiliul Local Campia Turzii

zamblau eugen

Candidati din partea PNL pentru functia de consilier local. Oferiti o scurta prezentare despre dvs. pentru cei care va cunosc mai putin

Ma numesc Varodi Ioan, am 48 de ani si sunt mandru ca sunt un fiu al acestui oras. M-am format profesional in sectia Laminorul II, sectie din care provin un primar, un viceprimar si un consilier local. Multe amintiri frumoase ma leaga de aceasta perioada, in care am avut norocul sa cunosc oameni de o calitate deosebita.

Ce studii ati urmat si care este profesia dumneavoastra? 

Laminorul II si Fabrica de Oxigen mi-au fost primii profesori in ceea ce priveste legatura stransa cu oamenii si problemele lor.

 Am absolvit  Liceul Industrial Campia Turzii  unde i-am avut dascali printre altii pe  Moldovan Tanase, Borz Tiberiu, Nicoara Cornel, Fagadar Zenaida. Ulterior, am absolvit Universitatea Romana de Stiinte si Arte « Gheorghe Cristea » din Bucuresti, Facultatea de Drept. Actualmente profesez ca si  consilier juridic, domeniu in care am cumulat o experienta de sapte ani.

Descrieti pe scurt experienta politica detinuta. 

În perioada 2006-2010  am deținut funcția de membru în BPL al organizației PNL Câmpia Turzii, am fost secretarul organizației PNL Campia Turzii, iar din 2012 sunt vicepresedinte al organizației PNL Campia Turzii. Increderea acordata de cetatenii municipiului nostru pentru a ocupa un post de consilier local m-a determinat sa continuu alaturi de Lojigan Dorin proiectele Partidului National Liberal.

Care consideraţi ca este stadiul în care municipiul Campia Turzii se afla la momentul actual din punct de vedere al dezvoltării? 

Municipiul Campia Turzii se afla acum într-o stare de agonie în ceea ce priveste dezvoltarea economica. Ca sa accezi la cultura este nevoie de un invatamant sanatos, un mediu adecvat dezvoltarii intelectuale  indeosebi a tinerilor, dar si a  adultilor. Mentinerea tinerilor  in preajma noastra este posibila doar cu o dezvoltare economica a municipiului, un cadru propice dezvoltarii antreprenoriale.     

Atragerea investitiilor in municipiul nostru,  poate fi realizata prin acordarea de facilitati investitorilor, atragerea de fonduri guvernamentale, atragerea de fonduri europene. Odata cu crearea locurilor de munca, locuitorii municipiului,  indiferent de calificare,  nu vor mai pleca la munca in alte localitati, iar sporul natural va fi unul pozitiv, nu cum este  azi. Locuitorii cu o pregatire profesionala superioara vor ramane acasa, generand calitate umana, calificare, idei, cultura, dezvoltare. De asemenea, va fi o localitate atractiva si pentru alte persoane cu o pregatire profesionala si intelectuala din alte localitati.

Nici problema varstnicilor nu trebuie neglijata. Pot fi ajutaţi să îşi completeze „agenda saptamanala” cu alte genuri de activitati: implicarea in structuri sociale specifice varstei. Este necesar ca asistentul social sa orienteze varstnicii spre activitati prin care sa se valideze utilitatea lor.

Solutiile prioritare vehiculate trebuie corelate cu interventiile care pot fi furnizate prin intermediul serviciilor de asistenta sociala conform legislatiei de specialitate din domeniu:

  • servicii gratuite de ingrijire la domiciliu (companie, socializare, ingrijire, masa la domiciliu) pentru intarirea capacitatii de a fi independenti ;
  • servicii si campanii de informare despre serviciile si unitatile sociale si         socio-medicale existente in judet si despre drepturile pe care le au;
  • sensibilizarea autoritatii tutelare si a notarilor publici pentru a preveni situaţiile de abuz la incheierea contractelor de intretinere;
  • locuri gratuite in centrele rezidentiale pentru persoanele varstnice fara posibilitati materiale si financiare sau cu o contributie mica.

Care sunt obiectivele pe care vi le propuneti pentru oras în calitate de viitor consilier local?

In calitate de consilier local voi promova  ideile liberale  pentru a pune in practica reindustrializarea municipiului, a garantarii proprietatii private, liberalizare, restrangerea rolului statului in economie, libertati individuale protejate constitutional, initiative individuala, concurenta, capitalism, prosperitate. Toate acestea sunt astazi realizabile, ca dovada a succesului viziunii liberale la nivel local asupra evolutiei si dezvoltarii municipiului.

Ideile prezentate mai sus sunt la  nivel general. Pentru municipiul nostru vom realiza  următoarele obiective:

  • Promovarea omului potrivit la locul potrivit;
  • Eliminarea conceptului „Lasa ca merge si asa”;
  • Alimentarea cu energie electrica a locuintelor din zona ICAR, continuarea lucrarilor de intubare  a paraului Racosa;
  • Modernizarea cladirii Colegiului Victor Ungureanu prin lucrari de consolidare a acoperisului, peretilor, centrala termica;
  • Reluarea legaturilor culturale cu orasele infratite, orașe cu care din diverse motive s-a intrerupt parteneriatul;
  • Atragerea de fonduri guvernamentale pentru reabilitare drumurilor;
  • Atragerea si absorbtia de fonduri europene nerambursabile.
  • Modalitati de reducere a pretului la apa/canal
  • Demersuri (lobby) pentru modernizarea statiei CFR;
  • Rezolvarea infiltratiilor de apa de la pasajul de trecere pe sub calea ferată;
  • Transparenta decizionala in ceea ce priveste cheltuirea banului public prin afisarea acestora cat mai explicit pentru cetateni;
  • Reluarea activitatii artistice  teatrale.

Ce va diferentiaza de alti politicieni locali? 

Increderea in oameni, tenacitatea, sinceritatea in relatia cu cetatenii.  Timpul acordat oamenilor pentru a-i asculta si a le intelege problemele. Prezentarea  realitatii cotidiene  asa cum o vad prin prisma omului care poate face ceva pentru ei,  daca  nu singur, atunci cu ajutorul colegilor aflati la un nivel superior al administratiei publice locale si judetene.

Venim in fata cetatenilor asa cum suntem, nu perfecti, dar aplecati spre munca,  motivati sa schimbam in bine orasul, sa-i redam mandria de altadata  prin fapte, nu prin vorbe goale. Sa locuiesti  in Campia Turzii vreau sa constituie un sentiment de mandrie, nu de lehamite.

Ce mesaj aveti pentru cetatenii municipiului nostru, in calitate de viitor consilier local?

Nu mai vreau sa vad oameni cu chipuri incrancenate  pe  strada, nu mai vreau sa citesc lehamite in ochii lor. Echipa consilierilor PNL Campia Turzii si Lojigan Dorin are viitor pentru ca isi cunoaste  trecutul si traieste  prezentul.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj
AdSense grafic right 2