marian morar
adrian nap
m install
nello construct

Hotărârea Consiliului Local Turda, prin care se urmărea reducerea tarifului la apă și canalizare, anulată de instanță!

zamblau eugen

Prefectura Cluj a câștigat, în prima instanță, procesul în care a contestat legalitatea adoptării hotărârii Consiliului Local Turda în urma căreia ar fi trebuit să se micșoreze prețul apei potabile și implicit al canalizării, revenindu-se la valoarea de acum trei ani.

 

Inițial, majorarea tarifelor la apă și canalizare a fost votată de majoritatea aleșilor locali, în luna septembrie 2013. Ulterior, în septembrie, 2014, în plină ”febră electorală” a alegerilor prezidențiale, trei consilieri locali (de la ex-PDL și ex-PPDD) au propus revocarea hotărârii luate în septembrie 2013, pe motiv că nu există o transparență din partea Companiei de Apă Arieș, în ceea ce privește constituirea tarifului la apă și canalizare.

Citește și: 

Începe bulibășeala electorală: Trei consilieri propun reducerea prețului apei! Ce alte ”pomeni electorale” se vor mai propune?!

Cei de la Compania de Apă Arieș au reacționat imediat în fața acestei idei.

”Compania de Apă Arieș SA nu dorește să fie atrasă în dispute politice de tip electoral, așa cum poate deveni acest subiect inventat de reducere a tarifelor practicate de societatea noastră. Trebuie să spunem de la bun început că orice politician responsabil trebuie să conștientizeze gravitatea unui asemenea demers, cu consecințe incalculabile nu numai pentru operator ci și pentru toate comunitățile membre ale Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitară “Apa Văii Arieșului”. Ca urmare, trebuie să se inteleagă odată pentru totdeauna că tarifele pentru apă și canal nu sunt stabilite de conducerea CAA dupa bunul plac. Ele sunt strâns legate de documentele aprobate de Consiliile Locale și semnate de reprezentanții Unităților Administrativ Teritoriale (primării) membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Apa Văii Arieșului”.”, a menționat conducerea societății, printr-un punct de vedere transmis mass media.

Citește și: 

Reacțiile Companiei de Apă Arieș privind reducerea prețului la apă, proiect aflat astăzi în dezbaterea CL

Ba mai mult, reacții au venit și pe linie politică, din partea PSD Turda.

”De ce tocmai acum au venit cu inițiativa de a reduce tarifele? Ei știu, așa cum știm și noi, că orice decizie de reducere a acestor tarife, atrag după sine falimentul societății aparținând tuturor comunităților locale membre ala Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Apa Văii Arieșului”, Compania de Apă Arieș. Dezastrul financiar ar veni din obligativitatea acestui operator dar și a fiecărui Consiliu Local în parte, de a restitui milioanele de euro primită de la Comisia Europeană, în momentul când CAA nu ar mai respecta planul tarifar aprobat de conducerile fiecărui municipiu sat comună, membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Apa Văii Arieșului”, au precizat social-democrații turdeni, uitând la rândul lor că înaintea alegerilor locale din anul 2012, unul din punctele din programul propriu era tocmai… reducerea tarifelor la apă și canalizare!

Citește și: 

PSD Turda condamnă luptele electorale din Consiliul Local

Cu toate acestea, hotărârea a fost adoptată, chiar dacă Nicolae Roș (consilier PSD) a atras atenția că modul în care se procedează este ilegal, iar un demers corect din punct de vedere social, poate sfârși prin atacarea hotărârii adoptate de către Prefectura Cluj, pe motiv de nelegalitate. Lucru care s-a întâmplat, de altfel!

În urma demersului făcut de Prefectura Cluj în instanță, Tribunalul Cluj – Secția de Contencios administrativ, i-a dat dreptate, anulând hotărârea Consiliului Local.

”Admite cererea de chemare în judecată. Anulează Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Turda nr. 218/30.09.2014 de revocare a Hotărârii Consiliului Local al municipiului Turda nr. 225/30.09.2013 privind reconfirmarea (ajustarea) tarifelor aferente furnizării serviciilor de apă şi canal, în cadrul Ariei delegării ADI-Apa Văii Arieşului. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Cluj. Pronunţată în şedinţa publică din data de 16.09.2015”, se precizează Hotărârea 2759/2015, luată în Dosarul 779/117/2015.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2