marian morar
adrian nap
m install
nello construct

Consilierii județeni discută din nou pe tema deșeurilor

zamblau eugen

Întruniți în ședință ordinară, consilierii județeni discută astăzi de la ora 13 pe tema măsurilor necesare pentru realizarea proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Cluj”.

Închiderea și ecologizarea a 6 depozite urbane neconforme este unul din indicatorii proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Cluj”. Aici este luat în calcul depozitul de la Pata Rât, închiderea şi ecologizarea a 5 depozite de deşeuri urbane neconforme din judeţul Cluj respectiv Dej, Gherla, Huedin, Turda, Câmpia Turzii.

Închiderile de depozite, se vor face cu respectarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 349/2005 privind depozitarea deșeurilor și ale legislației europene referitoare la închiderea depozitelor de deșeuri nepericuloase.

Au apărut și probleme în evoluția proiectelor și anume: proiectele tehnice de execuție au fost realizate  pe baza unor măsurători din anul 2009 care la această dată nu mai corespund situației existentă din teren, în privinţa suprafeţelor necesare; cantitatea de deșeuri depozitată pe platforma temporară de la Pata Rât situată în cadrul locației depozitului neconform care trebuie închis, diferă faţă de situaţia din proiectul existent; existenţa unei proprietăţi private adiacente depozitului de deşeuri de la Pata Rât care va modifica forma depozitului faţă de cea din proiectul iniţial, cantitățile de deșeuri depozitate pe celelalte depozite neconforme s-au modificat, neconcordanțele privind suprafața de teren primită în administrare de Județul Cluj și suprafața împrejmuită iniţial proiectată, la depozitul de la Pata Rât, autorizaţiile de construcţie aferente Închiderilor de depozite urbane neconforme din

 judeţul Cluj expiră toate în luna aprilie 2014, necesitatea refacerii studiilor de teren ca bază pentru realizarea noilor proiecte tehnice şi documentaţii de atribuire, revizuirea acordului de mediu etc.

Pentru stabilirea cantităţilor de deşeuri existente pe amplasamentele celor şase depozite existente, Autoritatea Contractantă a finalizat procedurile privind atribuirea contractelor de servicii prin care se realizează Studiile topografice pentru depozitele de deşeuri existente în judeţul Cluj. Durata de execuţie a acestor contracte de servicii este de 30 zile, urmând apoi revizuirea Fişei de date în vederea atribuirii acestor contracte.

Pentru închiderea și ecologizarea depozitului de la Pata Rât valoarea contractului este de 30.515.220 lei, iar pentru cele cinci depozite de deșeuri urbane de la Dej, Gherla, Huedin, Turda, Câmpia Turzii, 20.898.273,76 lei .

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2