Ziua Mondială a Hepatitei, marcată la Ocoliș de către Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din Transilvania

apah transilvania

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Transilvania a organizat in perioada 27-29 iulie 2018, in comuna Ocolis, o intalnire dedicata membrilor asociatiei in cadrul careia a fost marcata Ziua Mondiala a Hepatitei. In acest an au fost distribuite cetatenilor din comuna materiale informative si medicamente pentru protejarea ficatului.

 

De asemenea o alta actiune a vizat promovarea unui stil de viata sanatos. In acest sens s-a organizat un concurs de gatit si un picnic pentru participantii la intalnire care ulterior au fost premiati. La actiunile desfasurate in comuna Ocolis au participat membrii ai asociatiei cu varste cuprinse intre 2 si 65 de ani.

Hepatita, este o boala asimtomatica care poate duce in timp la aparitia cirozei sau cancerului hepatic. Datorita lipsei simptomatologiei multi pacienti descopera ca sunt bolnavi atunci cand sunt deja intr-o stare avansata. Tocmai acest lucru dorim sa-l prevenim prin campanile desfasurate cu prilejul Zilei Mondiale a Hepatitei, iar faptul ca markeri virali, analize pe baza carora se depisteaza infectia cu virusi hepatici, sunt acum inclusi in pachetul de baza, constituie o oportunitate ca cetatenii sa se testeze gratuit.

Actiuni desfasurate cu sprijinul Primariei Municipilui Turda. 

APAH-TRANSILVANIA

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top