Ziua de Curățenie Națională va fi marcată și în județul Cluj. Vezi cum poți să te implici

deseuri

Ziua de Curățenie Națională este marcată pe data de 18 septembrie, când voluntari din toată țara strâng deșeurile din natură. De asemenea, 175 de țări din comunitatea Let’s Do It, World se unesc într-o cauză comună: o lume fără deșeuri.

Consiliul Județean Cluj împreună cu Let’s Do It, Romania! îi invită pe doritori să se înscrie pe pagina https://membership.letsdoitromania.ro/. De asemenea, contactele echipelor județene pot fi obținute la https://letsdoitromania.ro/…/ziua-de-curatenie-nationala/.

În județul Cluj activitatea de curățenie va fi realizată în două maniere:

  1. Preponderent, ca proiect pilot, în mediul online. Participanții sunt invitați în comunitatea care poate fi accesată la https://www.facebook.com/NatureOclock/events. În acest sens, voluntarii sunt îndrumați ca în data de 18 septembrie 2021 să pornească în această experiență împreună cu familia sau prietenii iar în timpul activităților de relaxare prin natură să colecteze deșeurile găsite și să le pună în primul coș. O echipă de voluntari va fi disponibilă online pentru a le oferi suport.
  2. Activitate organizată, conform reglementărilor, în localitatea Măguri- Răcătău, ca o continuare a acțiunii realizată în anul 2019. Mai multe informații se regăsesc pe www.letsdoitromania.ro și https://www.facebook.com/NatureOclock/events.

Pentru buna desfășurare a evenimentului și pentru siguranța participanților se vor respecta următoarele măsuri:

Pe toată durata acțiunii, voluntarii vor purta măști de protecție, astfel încât să le acopere nasul și gura și vor avea soluții pentru dezinfectarea mâinilor;

Va fi păstrată o distanță de cel puțin 1 m față de ceilalți participanți;

Este interzisă organizarea de acțiuni de curățenie în localitățile cu o incidență la 14 zile mai mare de 3/1000 de locuitori. Totodată, este interzisă organizarea de acțiuni de curățenie cu mai mult de 100 de participanți/zonă în localitățile cu o incidență la 14 zile mai mică de 3/1000 de locuitori, dar mai mare de 2/1000 de locuitori. De asemenea, este interzisă organizarea de acțiuni de curățenie cu mai mult de 500 de participanți/zonă în localitățile cu o incidență la 14 zile mai mică de 2/1000 de locuitori.

Totodată, Let’s Do It, Romania! îi invită pe cei care doresc să fie parte din schimbare să fie voluntari digitali, adică să marcheze deșeurile pe care le întâlnesc în natură în aplicația TrashOut. Echipa Let’s Do It, Romania! va transmite sesizăriautorităților prin platforma 4B, iar în maximum 30 de zile acestea revin cu un status în ceea ce privește zonele respective.

sursa: Servus Cluj

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top