Vrei să pescuiești la crap? AFLĂ ce unelte trebuie să cumperi

Vrei sa pescuiesti la crap AFLA ce unelte trebuie sa cumperi

Pescuitul la crap este preferat de profesioniștii în domeniu și adorat de amatorii acestui tip de activitate. Însă pentru a te bucura de o captură pe măsură, este nevoie și de scule profesioniste, fie că alegi pescuitul pentru consum sau cel sportiv. În următoarele rânduri poți descoperi câteva sfaturi cu privire la uneltele necesare pentru capturarea crapului, să poți fi pregătit pentru acest tip de pescuit.

Ce trebuie să achiziționezi dacă vrei să pescuiești la crap

  • Achiziționează undița potrivită

Pescarii adevărați știu cât este de important setul de unelte pentru capturarea diferitelor specii de pești. În cazul crapului, lanseta este una specială, ce nu depășește 3 metri, poate avea 7 secțiuni și o putere de aruncare de maxim 100 de grame pentru momeala. Este bine de știut că o lansare ușoară poate fi făcută cu ajutorului unei undițe semi-parabolice, de aceea, această unealtă este potrivită celor care sunt începători într-ale pescuitului la crap.

  • Alege mulineta optimă pentru pescuitul la crap

Undița nu poate funcționa corespunzător fără mulineta potrivită, mai ales pentru capturarea crapului. Această unealtă vine în diferite forme și specificații clare, printre care detalii despre sistemul de frânare, tipul de rulmenți, tambur, mărime și raport de recuperare. Mai mult decât atât, există mulinete pentru pescuit la crap rezistente la uzură și care protejează firul. Pe Fishingmall.ro poți găsi diverse tipuri de mulinete, din care să alegi ce ți se potrivește mai bine pentru capturarea crapului.

  • Suportul pentru lanseta, întotdeauna de ajutor

Dacă ai ales lanseta și mulineta pentru pescuitul de crap, nu uita să achizitionezi si un suport pentru prinderea strânsă. Acesta garantează poziția fixă a undiței, iar profesioniștii în domeniu le recomandă pe cele cu mâner confecționat din cauciuc.

  • Nu uita de momeala specială pentru crap

Crapul este un peste care se poate captura relativ ușor, însă este nevoie și de momeala potrivită. Pe lângă rachetă de nădire necesară pentru pescuit la distanțe mai mari, spuma flotantă pentru echilibrarea monturilor, cârlige speciale și avertizori, un set pentru pescuit la crap trebuie să conțină și momeala. 

Acest gen de pește, cu un simt olfactiv destul de dezvoltat, poate fi capturat cu momeală naturală așa cum este porumbul, orzul, grâul, viermii, ramele sau larvele de libelule. Însă, și momeala artificială este o soluție, așa că poți achiziționa imitații de alune, porumb artificial sau pop up-uri colorate.

  • Găleata pentru crap face parte din setul de pescuit

Pentru a putea completa setul de unelte de pescuit la crap, ar trebui să mai pui pe lista și găleata specială de stocare a peștelui. Ceea ce o deosebește de o găleată obișnuită este spațiul de stocare, construcția robustă si tava detașabilă.

Iar ca setul tău să fie complet, pune pe listă minciogul sau plasa cu ajutorul căreia să scoți crapul capturat din apă. Ar fi indicat să cumperi și sacul de cantarire, să îți poți face o idee despre greutatea peștelui capturat.

Așadar, se poate spune în concluzie că un set de scule de pescuit la crap constă în câteva produse fără de care această activitate nu ar putea avea loc. Nu te sfii să ceri sfatul profesioniștilor dacă vrei să afli cât mai multe despre uneltele optime pentru capturarea acestui tip de pește. 

Sursă foto: Pexels.com

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top