Vrei să economisești cât mai mult spațiu din baia ta? Iată cum!

Vrei să economisești cât mai mult spațiu din baia ta Iată cum! (1)

Atunci când vine vorba de amenajarea unei locuințe, este important să ții cont de spațiu și să ai ca obiectiv economisirea acestuia, pe cât mai mult posibil. Și aici nu este vorba de abordarea unui stil minimalist, ci de importanța oxigenării fiecărei încăperi în parte – o cameră plină de mobilă, aparate sau alte obiecte decorative îți va oferi sentimentul de închistare sau claustrare, ceea ce poate duce, de cele mai multe ori, la senzația de sufocare.

Specialiștii în design interior recomandă ca încăperile să nu fie supraaglomerate, pentru a putea facilita aerisirea acestora și, în același timp, o mai bună organizare a lor. De cele mai multe ori, baia poate reprezenta o adevărată provocare, mai ales atunci când fiecare om visează să aibă parte de tot confortul necesar într-o singură încăpere – wc, bideu, mașină de spălat, cadă cu hidromasaj, dulapuri pentru depozitare. Dar supraîncărcarea unei băi poate duce la claustrarea acesteia, mai ales ca urmare a faptului că este un spațiu supus creșterii umidității și, odată cu acesta, apariției igrasiei.

Iată cum poți să economisești mai mult spațiu în baia ta!

În primul rând, ai putea renunța la ideea de cadă. Deși, de cele mai multe ori, oamenii aleg asta pentru facilitățile pe care le oferă (spațiu, diferite specificații precum hidromasajul), există o alternativă la fel de viabilă – cabina de duș. Aceasta ocupă jumătate din spațiul pe care l-ar ocupa o cadă, nu permite infiltrarea apei în alte locuri și, mai mult decât atât, oferă aceleași specificații pe care le-ar putea oferi o cadă. Cei de la Hornbach.ro au o gamă largă de modele și selecții, iar avantajul este acela că poți comanda online cabina de duș, fără a mai fi nevoie să te deplasezi până la un magazin sau showroom.

O altă idee o reprezintă alegerea unui wc cu funcție de bideu, care îți oferă luxul de a avea două obiecte sanitare într-unul singur. În acest fel, nu va mai fi nevoie să ocupi spațiu pentru un wc și pentru un bideu, ci vei putea opta pentru un singur obiect, care să efectueze ambele funcții. În plus, această alegere va fi un plus atât pentru tine, cât și pentru instalatorii casei tale, care nu vor mai fi nevoiți să găurească toți pereții, pentru a racorda obiectele sanitare la rețeaua de apă.

Așadar, iată că există câteva mici subterfugii, prin intermediul cărora îți poți amenaja baia în așa fel încât să salvezi cât mai mult spațiu pentru tine, pentru a-ți fi mai ușor să o aerisești și să faci curățenie.  

Sursa foto: Shutterstock.com.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top