Virgil Sașa, candidatul PRO România la Primăria Tritenii de Jos, va introduce apa potabilă și canalizarea pe raza întregii comune

foto_022020_sasa-virgil

  • Domnule Virgil Sașa, au rămas trei luni până la alegerile locale și având în vedere situația din comuna Tritenii de Jos, se pare că șansele sunt în favoarea dumneavoastră. Cum vă pregătiți pentru primul mandat de primar? Care este cel mai important obiectiv pe care-l aveți?

Sunt mai hotărât ca niciodată să fac o treabă foarte bună la Primăria Tritenii de Jos, să inițiez și să duc la bun sfârșit proiecte care pot deschide drumul spre dezvoltare pentru comuna noastră. Prioritatea zero vizează introducerea apei potabile și a canalizării pe raza întregii comune, pentru că în lipsa acestora, comuna a fost condamnată la subdezvoltare: nu au putut fi atrași investitori, producătorii locali nu au putut progresa corespunzător și, în general, sătenii au avut un trai mai greu și cu mai puține oportunități. Gândiți-vă că, de exemplu, în lipsa apei potabile, crescătorii de animale erau nevoiți să care zilnic butoaie de 1000 de litri doar pentru a asigura apa necesară pentru consumul acestor animale. Dacă se mai întreabă cineva de ce nu s-a făcut performanță în agricultură în țara noastră, aș spune că o piedică mare a fost tocmai faptul că în zonele rurale lipsește infrastructura de toate tipurile, care să permită fermierilor mici și mijlocii să se dezvolte.  

  • Într-adevăr, în comuna dumneavoastră sunt foarte mulți agricultori. Ce soluții aveți pentru ei? 

Da, ne mândrim cu producătorii de cartofi din Tritenii de Sus, probabil cei mai harnici și mai productivi din județ, cred că în cazul lor vorbim de 150 de ha cultivate cu cartofi, iar media la hectar este undeva în jur de 50 de tone de producție. Și în Pădureni sunt foarte mulți crescători de animale, în special vaci de lapte, este și o fabrică de produse lactate. Și în satele Tritenii de Jos, Clapa, Colonia și Tritenii-Hotar avem foarte mulți legumicultori, oameni gospodari care își doresc să facă o treabă bună. Pe toți aceștia și pe toți cetățenii din comună care vor avea inițiative în agricultură pe viitor, îi vom sprijini și noi, de la nivelul Primăriei. Trebuie să mărturisesc că, de când am fost trecut în rezervă din funcția de subofițer operativ principal la I.S.U. CLUJ – detașamentul de pompieri TURDA, mi-am dedicat cea mai mare parte a timpului cultivării pământului și producției agricole. Activând în rândul agricultorilor din această zonă, cunosc foarte bine toate problemele lor, pentru că, la rândul meu, mă confrunt cu ele zi de zi. Trebuie, de urgență, să venim în sprijinul agricultorilor cu un proiect de cadastrare a tuturor terenurilor din comună. Au existat fonduri disponibile la nivelul primăriilor pentru această operațiune și se putea face de mult. Odată cadastrate terenurile, agricultorii pot aplica și la fonduri europene, se pot aduna mai ușor în diverse forme de asociere, își pot face planuri pe termen lung, știind clar că nu se vor mai modifica granițele terenurilor sau că unele vor fi scoase din circuitul agricol sau cine mai știe ce. 

Și o altă problemă deosebit de importantă și care mă preocupă intens este ridicarea unui depozit frigorific în comună, pentru colectarea și depozitarea legumelor. Acum, producătorii se trezesc cu noaptea în cap, să ajungă la timp la depozitul de la Dezmir, să prindă un loc bun pentru a-și putea ulterior valorifica marfa. Ei bine, eu vreau să vină clujenii la noi, nu să mergem noi la clujeni. Dacă vom avea un depozit modern, încăpător, vom putea organiza atât desfacere pentru distribuitorii en-gros, cât și zone dedicate pentru cei care vin să cumpere în cantități mai mici, necesare consumului propriu. E un proiect la care țin foarte mult și voi avea și sprijinul PRO România pentru a pregăti dosarul necesar aplicării la fondurile disponibile în acest sens.

  • Ce părere aveți despre prestația PRO România la alegerile din septembrie? Credeți că vor obține un scor bun?

PRO România este un proiect politic nou pe scena românească, dar în ultima vreme s-a dovedit extrem de activ, a venit cu idei și proiecte bune, cu o viziune de centru-stânga care era necesară la noi. Pe de altă parte, este singurul care face opoziție reală în acest moment și acest fapt le creează oamenilor un sentiment de încredere că vor fi reprezentați corect. Eu am convingerea că atât pe plan local, cât și pe plan județean și apoi național, PRO România va obține un scor foarte bun. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top