Vicepreședintele ALDE,  Avram Gal, dupa weekendul sângeros de pe șosele: “România pierde în accidente rutiere echivalentul populației unui oraș de dimensiuni mai mici.”

avram gal

În weekendul ce a trecut, 15 oameni au pierit pe șoselele din România. Ca să aveți o imagine de ansamblu, vă spun doar că în fiecare an România pierde în accidente rutiere echivalentul populației unui oraș de dimensiuni mai mici. Este un carnagiu. Suntem de departe țara din Uniunea Europeană cu cele mai multe pierderi de vieți omenești înregistrate în accidente rutiere.

Lipsa autostrăzilor, și a unei infrastructuri rutiere adecvate este una dintre cele mai mari eșecuri ale României postdecembriste. Este de neînțeles cum societatea civilă poate privi cu atâta nonșalanță cum România moare pe șosele. Am văzut cum ura față de un personaj politic sau partid, linșate propagandistic, poate scoate zeci de mii de români in stradă, însă nimeni nu pare deranjat de faptul că țara noastră pierde anual mai multe suflete decât Statele Unite în toate războaiele în care sunt angajate pe mapamond.

Guvernul Cîțu se împrumută miliarde de euro lunar ducând datoria României la 60% din PIB

Nimeni nu a putut explica pana la acest moment limpede și coerent care este motivul pentru care România nu și-a extins și modernizat infrastructura rutieră. Am auzit de la oficialii români versiuni ce țin mai curând teoria conspirației, însă putem intui cu toții că realitatea tine de incompetență, corupție și poate chiar trădare de țară. Guvernul Cîțu se împrumută miliarde de euro lunar ducând datoria României la 60% din PIB, însă nimeni nu poate spune unde merg concret acești bani. În autostrăzi, clar nu.

România nu poate să-și împlinească potențialul economic și strategic tocmai pentru că nu dispune de o rețea rutieră fluidă care să o lege de Occident. Avem două mari companii producătoare de automobile, Dacia-Renault și Ford care se plâng de ani buni că producția este plafonată din pricina lipsei căilor de ieșire către consumatorii externi.

Dacă argumentele economice nu au convins clasa politică românească să apuce taurul de coarne, poate puși în fața tragediilor a mii de familii vom decide să punem capăt acestui capitol rușinos.

Avram GAL – vicepreședinte ALDE

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top