nello construct

Viaductul Autostrăzii Transilvania în zona Nădășelu-Zimbor va trece peste cimitirul din localitate! Oamenii sunt revoltați!

Probleme pe lotul autostrăzii Transilvania pe segmentul Nădășelu-Zimbor. Un viaduct va trece peste cimitir iar oamenii nu sunt de acord cu proiectul.

Locuitorii din Nădășelu trag un semnal de alarmă privind traseul viitorului viaduct al Autostrăzii Transilvania, tronsonul Nădășelu-Zimbor. Ei susțin că traseul ar urma să fie modificat, iar noua propunere trece prin cimitirul din localitate și la doar câțiva metri de case locuite. Asta după ce șantierul organizat anterior ar fi distrus deja hectare întregi de teren agricol.

Sătenii au trimis o petiție semnată de peste 200 de persoane prin care solicită Guvernului și CNAIR să nu devieze viaductul prin sau peste cimitirul Nădășelu și la câțiva metri de casele din sat, informează Monitorul de Cluj.

„Prin prezenta dorim să exprimăm dezacordul comunității din satul Nădășelu referitoare la devierea Autostrăzii A3, tronsonul Nădășelu-Zimbor prin sau peste cimitirul Nădășelu, dar și la câțiva metri de casele existente din sat. Solicităm oprirea demersului de modificare a traseului și continuarea lucrărilor pe șantierul existent.

Ca urmare a organizării vechiului șantier, care se dorește a fi abandonat s-au distrus hectare de teren, patru captări de apă potabilă ce alimentau satul, livada de pomi fructiferi a satului, grădini cu livezi particulare îngropate de buldozer, s-au făcut investiții de sute de milioane, s-au construit podețe din beton și s-a pregătit terasamentul pentru acest tronson. 

Am acceptat toate acestea și acum, fără să fim anunțați, se renunță așa de ușor la toată lucrarea din cauza lipsei de profesionalism și găsirea de soluții pentru continuarea șantierului pe traseul inițial”, se arată în petiția locuitorilor din Nădășelu, trimisă monitorulcj.ro.

În scrisoarea adresată Guvernului României, locuitorii arată că nu neagă necesitatea realizării obiectivului, însă cer autorităților să găsească alternative pentru construirea viaductului.

Lotul Nădășelu – Zimbor are o lungime de 30 de kilometri, costă 1,6 miliarde de lei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: