Vezi incidența cazurilor COVID în toate localitățile din județ! Creșteri semnificative de ieri până azi la Turda și Câmpia Turzii!

masca pe strada

Situația cazurilor de COVID-19 a cunoscut o creștere semnificativă, de la o zi la alta, în majoritatea localităților din județul Cluj! La Turda, ieri era o incidență de 3,68 la mia de locuitori, iar azi a ajuns la 4,33! La Câmpia Turzii, la fel: ieri era o incidență de 5,22 la mia de locuitori, azi a ajuns la 6,22!

Autoritățile județene încearcă să ia măsuri eficiente pentru stoparea creșterii alarmante a numărului de cazuri COVID. La Turda și Câmpia Turzii este obligatoriu să porți mască și în spațiile publice deschise (pe lângă cele închise), iar activitățile restaurantelor s-au suspendat în interior. De asemenea, elevii își desfășoară cursurile exclusiv online și se iau măsuri pentru a se evita aglomerările. La Turda, administrația locală a anunțat că de săptămâna viitoare se va deschide o secție COVID la Spitalul Municipal din localitate.

Asta în condițiile în care în ultimele 24 de ore, 722 persoane au fost confirmate Covid-19 în județul Cluj, la un număr de teste de 2.977, din care 961 teste efectuate la cerere și 2.016 teste diagnostic grupe de risc.

Incidența cazurilor a crescut alarmant și în mediul rural din zona Turzii. La Aiton s-a ajuns la 6,21, la Ploscoș este tot 6,21, la Tritenii de Jos – 5,87, la Tureni – 5,90, iar la Viișoara 6,87.

În mediul rural din zona Turzii, doar Moldovenești și Valea Ierii se mai mențin în ”scenariul verde”, cu incidență sub 1,5 cazuri/1000 de locuitori.

Vezi mai jos situația pentru fiecare localitate în parte:

cazuri 01

cazuri 02

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top