Vezi ce decizii a luat Comitetul Local pentru Situații de Urgență din Ceanu Mare!

foto_042020_Stop_Covid19

În virtutea celor mai noi informații privind evoluția epidemiologică a cazurilor de Covid-19 de pe raza comunei Ceanu Mare, astăzi am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

Ideea de la care am pornit a fost o politică de prevenție și conștientizare a populației, în detrimentul uneia restrictive sau care să implice sancțiuni contravenționale.

Așadar, am hotărât în unanimitate să mai achiziționăm măști de protecție, să le distribuim cetățenilor aflați în grupele de risc sau celor care beneficiază de ajutoare sociale.

Totodată, la nivelul comunei vor fi împărțite flyere de conștientizare a pericolului pe care-l reprezintă Covid-19, dar și a măsurilor pe care le putem aplica pentru a preveni răspândirea acestui virus.

În conformitate cu ultimul raport al Instituției Prefectului Județului Cluj, rata de incidență în comuna noastră este de 1.53 la mia de locuitori. Astfel, Ceanu Mare se înscrie în scenariul portocaliu.

Totuși, din punct de vedere al cursurilor școlare, devreme ce în instituțiile preșcolare și preuniversitare din comuna noastră nu se înregistrează niciun caz de Covid-19, cursurile se pot desfășura în condiții normale, cu protejarea elevilor.

Este important să menținem o conduită preventivă, vigilentă și eficientă în gestiunea acestei situații. Tocmai din acest motiv, fac apel la cetățenii comunei noastre SĂ SE PROTEJEZE și SĂ ÎI PROTEJEZE PE CEI DIN JUR!

Această pandemie implică solidaritate și responsabilitate, pentru că doar așa îi putem limita efectele negative!

Virgil Păcurar, Primarul comunei Ceanu Mare

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top