nello construct

Veste tristă pentru români! Un neurochirurg susține că micii sunt NOCIVI pentru creier! (VIDEO)

Prof. Dr. Vlad Ciurea, un neurochirurg român, a declarat că micii sunt de-a dreptul nocivi pentru creier, o informație ce ar putea fi chiar tristă pentru o categorie mare de români.

Invitat în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, Prof. Dr. Vlad Ciurea a vorbit despre mici, un aliment care deși este extrem de iubit de români, poate fi extrem de nocivi pentru creier dacă este consumat mai mult de două-trei ori pe an.

„De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. La baza alimentelor, de la egipteni se știe, că toate lucrurile rele pleacă de la alimentație. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente”, a afirmat renumitul neurochirurg,

Ceea ce îi place stomacului nu este și benefic pentru creier

Acesta a mai declarat că ceea ce îi place stomacului nu înseamnă că este benefic și pentru creier, dar neurochirurgul nu spune să eliminăm acest aliment definitiv și că putem totuși să gustăm de două sau de trei ori pe an.

„Una este ceea ce îi place stomacului, acea bunătate a stomacului, și alta este creierul. Vă dau un singur exemplu. Când simțim mititeii care sfârâie pe grătar, plecăm în direcția respectivă. Ne-am dus după vizualizare, după zgomot, după miros.

Ancestral, în genomul românesc, s-au imprimat acești mititei care ne plac tuturor. Însă creierului nu îi plac. Nu are voie creierul să acceadă la acest produs. Nu am spus să nu guste de două ori pe an, de trei ori pe an, dar să nu fie o mâncare frecventă. Pentru că această compoziție, pentru celula nervoasă, nu este de cea mai bună calitate”, a mai spus doctorul.

Cum ne putem păcăli creierul?

Mai mult, renumitul neurochirurg a venit și cu alternative prin care ne putem păcăli creierul.

„Ca să îl păcălim, mergem mai la distanță și găsim altceva care să îi placă. Trebuie să facem asta. Creierul trebuie educat, trebuie modelat, nu intoxicat. Și într-adevăr, dovadă că sunt foarte multe persoane care în ziua de astăzi mănâncă foarte curat, mănâncă vegan, alții țin post și au reușit”, a mai spus Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

1 Comentariu
Cele mai votate
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: