Vânătorii turdeni se pregătesc pentru sezonul de iarnă

nello construct

Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Potaissa Turda a început achiziţia de furaje pentru sezonul rece, în vederea optimizării hranei animalelor de pe terenurile de vânătoare. În luna octombrie a debutat şi sezonul de vânătoare la “răpitoare” aici fiind vizate în speciale vulpile.

“Tot în această perioadă am început şi campania de “recoltare” a mistreţilor. Grupele de vânătoare au hotărât ca sezonul să înceapă mai repede. Se pot organiza partide de vânătoare din această lună în condiţii de siguranţă, deoarece vegetaţia este mai săracă şi există vizibilitate până la 200 m. E o perioadă mai grea pentru noi acuma deoarece trebuie să asigurăm baza furajeră pentru sezonul rece, ca hrană suplimentară…” explică Maşca.

Membrii asociaţiei, pot asigura hrana din surse proprii deoarece au în administrate 4 hectare de porumb, repertizate pe fiecare fond de vânătoare. Pe lângă porumb, suplimentul de hrană va mai conţine şi fân şi sare care deja au început să fie depozitate. Sarea provine de la Salina Turda, încă din luna iulie a acestui an, odată cu începerea lucrărilor de amenajare au fost scoase mai multe tone de sare , asociaţia intrând în posesia a 10 tone ca “donaţie” din partea administraţiei publice turdene. Sarea va fi amestecată cu lut, urmând să ia forma unor brichete care vor fi amplasate în pădure. Odată cu această operaţie vor fi introduse în sare şi medicamentele care vor asigura deparazitarea animalelor…cu alte cuvinte “se împuşcă doi iepuri dintr-o lovitură”.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: