Vânătoarea de Ouă… şi la Turda!

Vânătoarea de Ouă, organizată de Fundaţia Raţiu pentru Democraţie, va avea loc la Turda în perioada 4-5 aprilie 2009. Evenimentul se adresează în primul rând copiilor cu vârste între 3 şi 14 ani, dar ionclude şi activităţi care vor bucura întreaga familie. „Printre activităţile de la „Vânătoarea de Ouă” se numără teatrul de păpuşi, expoziţia de artă, concursurile şi jocurile pentru cei mici, standurile artizanilor şi micilor producători – toate îmbinate în aşa fel încât să fie pe placul cât mai multor participanţi”, anunţă organizatorii.

În prima zi, respectiv 4 aprilie, locaţiile evenimentului vor fi curtea Casei raţiu, sala de conferinţe a Centrului raţiu pentru Democraţie şi Centrul de Informare Turistică. În a doua zi, cei interesaţi sunt invitaţi în parcul Central din Turda.

 

„În programul celor două zile vor fi incluse următoarele activităţi: vernisajul unei expoziţii de artă pe teme pascale, un moment artistic muzical, „Vânătoarea de Ouă” în Parcul Central cu premii pe categorii de vârstă, precedată de jocuri şi concursuri interactive cu multe alte premii de la Iepurilă, două piese de teatru – una în limba română şi cealaltă în limba maghiară prezentate de Teatrul de Păpuşi “Puck” din Cluj Napoca, piesa de teatru „Judecata lui Isus” semnată de jurnalistul turdean Emil Hălăştuan – care va fi prezentată de tineri actori voluntari din cadrul Atelierul de Teatru Ion Raţiu. Nici târgul de produse tradiţionale şi produsele de artizanat, la care vor participa micii producători din zonă şi cei din judeţele învecinate nu pot lipsi din cadrul evenimentului nostru. Concursurile iniţiate înainte de eveniment: concursul de desen (Felicitare de Paşti) pentru elevii de clasele V-VIII, concursul de eseuri pentru elevii de liceu şi concursul inter-şcolar la nivel local (clasele I-IV) se vor finaliza în timpul celor două zile de activităţi prin premierea câştigătorilor şi printr-o o mică expoziţie localizată în Parcul Central”, se precizează în comunicatul oficial al organizatorilor.

Foto: www.vanatoareadeoua.ro

Comentarii

ULTIMELE articole: