nello construct

Valabilitatea permiselor de conducere va fi modificată! O parte dintre șoferi vor fi nevoiți să-și reînnoiască permisul din doi în doi ani!

Parlamentarii vor să modifice valabilitatea permiselor de conducere, ceea ce pentru majoritatea șoferilor va fi un lucru bun, însă pentru o parte dintre aceștia, s-ar putea să nu fie o măsură prea plăcută.

Mai exact, parlamentarii vor să majoreze perioada de valabilitate a permiselor de conducere de la 10, cât e acum, la 15 ani, însă doar pentru șoferii de până în 70 de ani.

Șoferii cu vârsta cuprinsă între 70 și 80 de ani ar putea fi nevoiți să-și reînnoiască permisul de conducere la fiecare cinci ani, iar cei trecuți de vârsta de 80 de ani, la fiecare doi ani. Această măsură vine pentru ca vârstnicii să fie evaluați medical mai des.

Inițiatorii proiectului sunt de părere că aceste măsuri vor duce la reducerea incidentelor din trafic.

Cu toate acestea, potrivit datelor oficiale, doar în 6% din accidentele din România au fost implicați șoferi cu vârste de peste 70 de ani.

Pentru ca acest proiect să fie pus în aplicare, proiectul trebuie să fie, mai întâi, aprobat și publicat în Monitorul Oficial.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: