Va intra Cluj-Napoca în carantină? Vezi explicația deputatului Alexandru Rafila, dar și pe cea a viceprimarului Tarcea!

Foto de pe pagina oficială UNTOLD.

Din cauza festivalului Untold, medicul și deputatul PSD, Alexandru Rafila, presupune că unul dintre cele mai mari orașe din România și anume Cluj-Napoca, va fi primul care va „beneficia” de carantină.

Alexandru Rafila – Medic și deputat PSD

„Eu am mai spus: putem fi populari sau impopulari. Cred că prioritatea trebuie să fie funcţionarea şcolilor faţă în faţă, dacă nu vrem să nenorocim această generaţie de copii de tot. Chestiunea asta, că e 6, că e nu ştiu ce (n.r. – incidenţa de la care s-a decis să se facă trecerea la online)… vreau să vă zic un lucru, că domnul Boc este extrem de popular la Cluj. Domnul Boc, datorită faptului că a fost amfitrionul, susţinătorul şi promotorul acestui festival de la Cluj va fi şi cel care va «beneficia» de primul mare oraş din România în carantină – acesta va fi Cluj-Napoca

În cadrul ediției de marți a emisiunii „Bună, România!”, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a vorbit despre petrecăreții fără mască de la festivalurile Untold și Saga.

„A fost creat un set întreg de reguli pentru astfel de evenimente. Dimensiunea culturala face parte din viața noastră. Au fost create toate regulile, așa încât orice fel de transmitere posibilă să fie redusă la minim”

La remarca moderatorului legată de persoanele fără mască de la Untold și Saga, secretarul de stat a punctat că participanții erau vaccinați sau testați COVID, conform regulilor.

„Sunt cele două aspecte ale responsabilității colective, instituționale și individuale despre care tot vorbim. Sunt chestiuni pe care nu le poți îmbunătăți peste noapte. Aici e o chestie care are rădăcini în straturi mai profunde ale societății”

Declarația viceprimarului Dan Tarcea

În data de 14 Septembrie 2021, Dan Tarcea a precizat că la Untold a fost o atmosferă destul de sigură, cu 75% dintre participanți vaccinați, iar restul testați.

„S-a mai și purtat mască” – a adăugat viceprimarul.

Din punctul său de vedere, trendul cazurilor de COVID 19 era oricum în creștere, la fel ca peste tot în Europa.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comentarii
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top