m install
petlinii
nello construct

UTCN a decis să înceapă cursurile fizic cu toți studenții și să nu condiționeze cazarea în cămine

zamblau eugen
floris

Universitatea Tehnică Cluj-Napoca a hotărâr să își desfășoare toate cursurile față în față, fără condiții de testare sau vaccinare. O decizie surprinzătoare având în vedere că incidența în Cluj Napoca este de peste 3.5 la 1000 de locuitori, iar alte universități au ales scenariul hibrid pentru a reduce riscurile.

Există o hotărâre a Consiliului de Administrație, prin care s-a decis că Universitatea nu condiționează cazarea în cămin și participarea la cursuri de vaccinare, dar o recomandă, sau de testare. 

Punctual, despre cazarea în cămin, pot să vă spun că se va realiza cu distanțare și purtare de mască. Dacă nu au mască, li se pune la dispoziție o mască. Vor trebuie să respecte distanțarea și am încercat să facem un algoritm de cazare, care să respecte repartizarea studenților în cămin, în funcție de facultate și anul de studiu, pentru a-i monitoriza mai bine”, a precizat pentru Știri de Cluj purtătorul de cuvânt al UTCN, Mirela Boțan.

Planul după care încep cursurile și se face cazarea a fost realizat de conducerea UTCN, alături de organizațiile studențești, și cu parafa DSP Cluj.

Cazarea se va face la capacitate maximă. Cursurile vor începe față în față și am vrut să venim în sprijinul studenților pentru ca ei să aibă locuri de cazare, fără a fi condiționați de vaccinare și testare. 

Organizațiile studențești și-au exprimat decizia de a fi cazați în comun, cu respectarea normelor și monitorizarea cazurilor. Studenții nu se amestecă între anii de studiu.

Mai este un aspect important. Toate camerele au baie proprie, adică riscurile sunt mai mici. Este o măsură de protecție în plus”, a mai spus Boțan.

Cursurile față în față vor fi sistate în funcție de evoluția epidemiologică care nu arată deloc promițător în acest moment, lucru pe care l-au sesizat și studenții.

Anul universitar pentru peste 20.000 de studenți la politehnică va începe în 27 septembrie, iar cazarea de joi, 23 septembrie, pentru cele 5.000 de locuri disponibile, mai precizează Știri de Cluj.

Citește și:

Universitatea UBB Cluj: Doar studenții vaccinați se vor putea caza în căminele UBB

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: