USR Turda vrea o presă obedientă! Cine-i critică, cu dovezi, nu e invitat la conferințele lor! TurdaNews trebuie să dispară!

foto_022017_usr-turda-conf

USR Turda, prin vocea președintelui Liviu Ceclan, s-a temut să invite și TurdaNews la conferința de presă care a avut loc ieri. Reacția USR Turda vine după ce TurdaNews a prezentat dovezi că vicepreședintele USR Turda, Daniel Doboș, a făcut un fals penal în declarația de avere, iar candidatul USR pentru Camera Deputaților, Andrei Suciu (T9), este implicat în protejarea celor care au jefuit 18 miliared de lei vechi de la Zoo Turda, lucrare neterminată nici în ziua de azi! Evident, și faptul că senatorul USR Cluj, Mihai Goțiu, a dormit în Parlament!

 

”N-am invitat pe toată lumea, am invitat doar pe cei pe care-i considerăm ca fiind, într-adevăr, oameni de presă obiectivi și pe cei care inventează minciuni și care povestesc tot felul de lucruri neadevărate, scorneli mai bine zis, și despre noi și despre T9, nu ne interesează prezența lor aici. Să-și găsească singuri subiecte de presă, inventate sau nu. Dar, dincolo de supărările noastre, frustrările noastre ca și oameni care încercăm să ne implicăm prin politic…”, a spus Liviu Ceclan, în debutul conferinței de presă, încălcând astfel principiul pe care tocmai Ion Rațiu îl exprima, printr-o inscripție din sediul lor: „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fi de acord cu mine!“ (nu știm dacă acest citat a mai fost păstrat în sediul lor sau a fost înlăturat odată cu presa obiectivă, care prezintă fapte concrete, demonstrabile și care refuză să fie obedientă, indiferent de cine vor să fie ”stăpânii”).

TurdaNews a fost singurul organ de media local care a relatat despre ”reprizele” de somn ale senatorului USR de Cluj, Mihai Goțiu, în Parlamentul României, dar și despre falsul în declarația de avere săvârșit de vicepreședintele USR Turda, Daniel Doboș sau despre faptul că Andrei Suciu refuză să spună orice detaliu despre inventarul la care a participat la lucrările de la Zoo Turda, acolo unde au ”dispărut” 18 miliarde de lei vechi.

Citește și:

Fiecare dintre aceste articole conține dovezi indubitabile, pe care le poate vedea și analiza orice cetățean interesat de adevăr. Pentru că am ”îndrăznit” să scriem ceva ce nu a fost pe placul lor, USR Turda a reacționat asemeni celor care au ceva de ascuns și evită o confruntare corectă, care să scoată la lumină adevărul. Astfel, ei demonstrează că nu-i interesează decât pupincuriștii, iar în cazul în care vreunul dintre jurnaliști sau organe de media vor avea ”tupeul” să-i deranjeze cu vreo informație, vor fi excluși, asemeni TurdaNews!

TurdaNews a fost singurul organ de media local care a participat la TOATE mitingurile de protest organizate la Turda de USR și T9. Am transmis Live Video aceste evenimente. De asemenea, am transmis Live Video precedenta lor conferință de presă și am militat pentru un dialog deschis, chiar dacă pe idei contradictorii, pentru că aceasta este esența democrației. Este trist să văd că un partid care se pretinde a fi democratic, are în concepția și gândirea sa, prin membrii săi de la Turda, un puternic filon comunist, pentru că doar comuniștii se manifestau la modul ”cine nu e cu noi, este împotriva noastră!”.

Este regretabil pentru democrație, însă pentru turdeni poate fi o adevărată revelație despre ceea ce reprezintă gașca aceea din USR/T9, o gașcă care sancționează orice organ de media care prezintă adevăruri care nu sunt pe placul lor. Ei vor să aibă parte doar de o presă obedientă, supusă, care nu-i deranjează, care nu este interesată de adevăr și care nu are în structura sa redacțională oameni specializați pe investigații jurnalistice. E treaba lor, dacă asta își doresc!

Dacă jurnaliștii din presa locală vor accepta această impunere, este din nou treaba lor! Însă, trebuie precizat că acesta este un exemplu negativ din activitatea oricărui partid politic, iar o democrație reală, sănătoasă, va exclude aceste măsele cariate ale spectrului politic.

Oricum, atacurile care le-au declanșat la adresa mea, la adresa TurdaNews, la adresa muncii colegilor mei și la adresa familiei mele, nu le face deloc cinste! Arată doar cât de josnici pot fi și că dincolo de vorbele pompoase, nu-i interesează decât interesul propriu sau de grup.”, a precizat Gelu Florea, coordonatorul TurdaNews.

TurdaNews, singurul organ de media exclus de USR/T9! De ce oare?!

”Presa ar trebui să fie permanent prezentă și trebuie să știți că tocmai asta îi. Pe majoritatea dintre voi vă considerăm respectabili, în sensul că vă respectăm opiniile și vă respectăm ceea ce reprezentați: o opinie a unui jurnalist local care are o anumită viziune asupra lucrurilor și le transmite și mai departe, cu respectul cuvenit. Faptul că un anumit, unul singur, un anumit jurnalist nu a fost chemat sau nu a fost invitat, am văzut că în ultimul timp a existat o implicare personală a lui, ca și persoană, nu ca și jurnalist, prin comentariile, extrem de agresive la adresa lui Andrei sau comentarii deplasate ca persoană privată, și am încercat cel puțin să ne protejăm ca persoane, nu ca entitate piolitică, de o anumită impertinență. Nu prin faptul că există lucruri sau o anchetă jurnalistică care îi în lucru, ci pentru faptul că a depășit de mult limita bunului simț și lucrurile-s extrem de personale”, a explicat Daniel Doboș, cu mult tupeu, jurnaliștilor prezenți motivul pentru care Gelu Florea și TurdaNews au devenit ”persona non grata” pentru USR Turda, fără a prezenta nici o dovadă a celor afirmate la adresa lui Gelu Florea, jurnalist care pe Facebook a replicat doar la minciunile care s-au spus la adresa lui, în încercarea celor de la USR/T9 de a-i închide gura și de a nu mai dezvălui lucruri incomode pentru ei, cum ar fi jaful de la Zoo Turda, somnul unui parlamentar USR în Parlament sau falsul penal săvârșit de un membru al conducerii USR Turda.

Pentru cei care nu-l cunosc, iată câteva comentarii ”decente” ale lui Daniel Doboș:

La adresa lui Gelu Florea:

La adresa unui parlamentar, care a avut ”tupeul” să-l filmeze pe senatorul clujean Mihai Goțiu (USR, coleg cu Daniel Doboș), în timp ce dormea în Parlament, care apoi a devenit subiect național:

La adresa actorului, eseistului, autorului și regizorului Dan Puric, care a primit în 2009 Crucea Casei Regale, înmânată chiar de Regele Mihai și care face turnee prin țară, în cadrul unor conferințe cu public, sub titlul ”Suflet românesc”, în care promovează ideea românului curat:

La adresa fostului deputat turdean Mircea Irimie, care a comentat pe Facebook că nu se cade ca un parlamentar, indiferent de la ce partid ar fi, să doarmă în Parlament (cu referire la colegul din USR al lui Daniel Doboș).

Așteptăm să prezinte și el dovezi de acest gen, la adresa limbajului pe care Gelu Florea îl folosește pe Facebook (evident, nu există!).

USR/T9, strategie pentru dispariția TurdaNews!

USR/T9 Turda a declanșat o adevărată ofensivă împotriva TurdaNews, lansând atacuri murdare și minciuni sfruntate la adresa muncii jurnaliștilor de la cel mai important organ de media local, pentru simplul motiv că am scris despre unele adevăruri care i-au deranjat.

Citește și:

USR/T9 și-a fixat o strategie privind dispariția TurdaNews. Conform calculelor lor, TurdaNews ar urma să dispară în 2-3 luni. Din punctul lor de vedere, dacă membrii USR și T9 nu ar mai citi de pe TurdaNews, iar USR și T9 nu ne vor mai invita la conferințele de presă, TurdaNews ar urma să dispară!

”Știu că pun la cale dispariția TurdaNews! Îi deranjăm, prin independența noastră, asta e clar! Ei vor doar oameni spălați pe creier, care să nu judece singuri, în baza probelor și a dovezilor pe care le prezentăm. E treaba lor, repet, pentru că nu mă interesează exacerbarea acestui filon comunist-totalitarist. TurdaNews nu va dispare, indiferent câte presiuni vor face! Vom rezista și vom publica în continuare adevăruri, chiar dacă unele dintre ele îi vor deranja! Mă bucur că turdenii au ocazia să vadă cu ochii lor ce reprezintă USR/T9”, a mai spus jurnalistul Gelu Florea.

Foto, deschidere articol: YouTube/Aries TV.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top