marian morar
m install
nello construct

Urmează o nouă încălzire considerabilă a vremii dar vin și perioade cu vijelii! Se repetă scenariul de vineri?

zamblau eugen

La fel ca săptămâna trecută, urează zile călduroase cu temperaturi peste normalul termic al perioadei, dar apoi vremea se răcește brusc și vin vijelii.

În ciuda faptului că temperaturile cresc și vor fi apropiate celor unei zile de vară, apare instabilitatea atmosferică ce se va caracteriza prin ploi torențiale, furtună și vijelii.

În perioada următoare ne așteptăm la două aspecte. Pe de o parte la menținerea temperaturilor ridicate, chiar mai ridicate spre sfârșitul săptămânii, dar pe de altă parte la prezența unor manifestări de instabilitate atmosferică, mai ales în jumătatea de vest a teritoriului.

În privința temperaturilor, dacă astăzi așteptăm maxime de până la 27…28 de grade, sâmbătă și duminică acestea pot ajunge la 34…35 de grade.

Sfârșitul săptămânii va aduce temperaturi în jurul la 30 de grade în mare parte a țării. Deci o încălzire care ne duce la valori considerabil mai ridicate față de ceea ce ar fi normal spre sfârșitul lunii septembrie.

Totodată, în condițiile unor temperaturi ridicate, și precipitațiile pot avea caracter de aversă, se pot acumula în timp scurt cantități mai importante, dar fenomenele de instabilitate nu vor fi totuși pe arii foarte extinse”, a explicat meteorologul Florinela Georgescu la Antena 3 CNN.

În zona Turzii averse de ploaie, pe alocuri chiar torențială se anunță sâmbătă dar și duminică.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2