Undă verde pentru sala de sport competițională de nivel internațional, de la Turda!

proiect sala

Guvernul a aprobat în ședința de azi proiectul de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “Sală de sport competiţională de nivel internaţional, Bază sportivă Turda”, realizat prin Compania Naţională de Investiţii “C.N.I.” – S.A. Practic, asta înseamnă ”undă verde” pentru începerea lucrărilor la sala de sport modernă.

 

”Finanţarea obiectivului de investiţii prevăzut la art. 1 se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din bugetul local al unității administrativ-teritoriale municipiul Turda, județul Cluj, precum şi din alte surse de finanţare legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii”, se precizează în hotârârea adoptată azi de Guvernul Dăncilă.

Investiţia se va ridica în jurul sumei de 17,8 milioane de euro şi va fi efectuată în Complexul Sportiv din Turda, care mai cuprinde un stadion şi un bazin de înot.

Capacitatea viitoarei săli va fi de 3.520 de locuri, iar principalul argument pentru susținerea unei astfel de investiții îl reprezintă performanțele echipei de handbal Potaissa Turda, care a câștigat medaliile de bronz în ediția trecută de campionat și a câștigat Cupa Challenge, jucând meciul tur din finală la Cluj-Napoca, pentru că sala de la Turda nu era conform standardelor internaționale.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top