Turdeanul Costa Adrian Răzvan a fost condamnat de Tribunalul Cluj la 10 ani de închisoare cu executare, fiind acuzat de infracțiunea de de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.
”În temeiul art. 396 alin. 2 C.p.p., condamnă inculpatul COSTA ADRIAN — RĂZVAN, la pedeapsa de 10 (zece) ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive prev. de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011, cu aplic. art. 35 alin. 1 C. pen. ?i art. 41 alin. 1 C. pen. rap. la art. 43 alin. 5 C. pen. Constată că infracțiunea dedusă judecății a fost săvârșită în stare de recidivă postexecutorie, raportat la pedeapsa de 2 ani 4 luni și 672 de zile închisoare dispusă prin Sentința penală nr. 179/2021 a Judecătoriei Turda, din executarea căreia inculpatul a fost liberat condiționat la data de 25.05.2022, cu un rest rămas neexecutat de 202 zile, rest care s-a împlinit la data de 13.12.2022.”, a fost decizia Tribunalului Cluj.
Traficantul turdean a fost ”dat în gât” de un martor denunțător, care le-a spus polițiștilor că acesta vinde ”zăpadă” și ”cristal” (denumirile populare ale unor produse etnobotanice), în zona Poiana, dar și în alte localități din jur, cu 50 de lei gramul, precizând că inculpatul avea acasă cam 500 de grame de substanță. Ulterior, în 4 februarie 2024, polițiștii l-au prins cu un pliculeț cu substanță asupra sa pe un alt bărbat din zona străzii Margaretelor, care a spus că a cumpărat-o de la inculpat.
Având suficiente date, procurorul de caz l-a autorizat pe un colaborator, cu nume de cod ”Mastroiani”, să cumpere substanțe interzise de la inculpat. Lucru care s-a întâmplat în 29 februarie 2024. Ulterior, au mai fost identificați trei martori colaboratori, care au dat detalii despre modul în care au achiziționat substanțe interzise de la inculpat. Costa Adrian Răzvan a negat acuzațiile aduse. El se baza pe faptul că nu a puertat convorbiri telefonice în rețelele de telefonie mobilă, ci folosindu-se de apeluri video pe Messenger sau alte aplicații, care nu se stochează de operator și care sunt mai greu de depistat de către organele de anchetă. Însă, instanța a considerat că sunt suficiente probe cât să-l condamne.
Decizia Tribunalului Cluj nu este definitivă și poate fi contestată prin apel.
Descoperă mai multe la TurdaNews
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.