Deşi achiziţionarea de produse alimentare neambalate, la vărsat, are o serie de avantaje, unul dintre ele fiind posibilitatea de a alege cantitatea dorită, clienţii unui magazin Lidl din Piatra Neamţ au rămas oripilaţi atunci când au surprins un şoricel jucându-se în coşul cu fistic.
Lanţurile de magazine Lidl sunt recunoscute în toată ţara datorită multitudinii de produse marcă proprie, la preţuri avantajoase, fiind prezente în aproape fiecare oraş din România.
Printre produsele comercializate de ei, se numără şi fisticul la vărsat, care este depozitat în magazinele lidl în zona cu fructe-legume, într-un coş protejat pe laterale şi în partea de sus. Cu toate acestea, un şoricel curios şi-a făcut apariţia printre boabele de fistic, reuşind să impresioneze neplăcut clienţii care au anunţat imediat ANPC-ul.
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Neamţ ar fi amendat cu 10.000 de lei un magazin Lidl din Piatra Neamţ unde un bărbat a descoperit un şoarece în fisticul scos la vânzare în vrac. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat că CJPC Neamţ a declanşat vineri un control la acest magazin, verificând legalitatea funcţionării (inclusiv existenţa contractului de deratizare/ dezinsecţie cu respectarea programului de efectuare a acestor operaţiuni), respectarea condiţiilor de depozitare şi comercializare, identificarea eventualelor urme de rozătoare, respectarea elementelor obligatorii prevăzute de Regulamentul UE referitor la informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare şi încadrarea produselor în termenul de valabilitate şi modul de indicare a preţurilor.
De asemenea, au fost verificate toate loturile de produse expuse la vânzare, cât şi cele din depozitul supermarketului, iar ora controlului nu au fost găsite alte abateri, spune ANPC.
„În conformitate cu prevederile art. 7, lit b din Ordonanţa Guvernului nr 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, operatorii economici sunt obligaţi să se asigure că produsele oferite spre comercializare sunt sigure, respectiv faptul că utilizarea produsului nu prezintă riscuri pentru sănătatea consumatorilor. Or, pentru limitarea prejudicierii consumatorilor, actul normativ prevede la art 55, alin 1 oprirea definitivă a comercializării şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor care prezintă urme de contact cu rozătoare”, precizează Autotitatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.
Sursa: Adevărul
Articole similare:
