Un NU! categoric împotriva violenţei!

nello construct

Sala mare a primăriei Turda a găzduit luni, o întrunire organizată de Serviciul Public de Asistenţă Socială prin care s-a adus la cunoştinţa auditoriului faptul că pentru a şasea oară se accsează fonduri nerambursabile prin Programul Phare.

 

De această dată ele sunt destinate proiectului “Adăpost pentru femei şi copii, victime ale violenţei domestice” în cadrul programului Phare 2006- Coeziune Economică şi Socială, componenta Servicii Sociale. “NU VIOLENŢEI!” vizează lărgirea paletei de servicii sociale oferite comunităţii prin deschiderea adăpostului menit să redea demnitatea femeilor victimizate. Obiectivele proiectului iau în “calcul” printre altele: înfiinţarea unui adăpost pentru femeile şi copii lor , victime ale violenţei domestice din Turda. Adăpostul are o capacitate de 10 locuri, asigurând servicii complete de găzduire, consiliere, îngrijire, recuperare, reabilitare şi reinserţie socială. Asigură reintegrarea socială, ocupaţională a minim 24 de victime/an. De asemenea va fi derulată la nivelul municipiului Turda dar şi a localităţilor arondate o campanie de informare asupra fenomenului violenţei în familie, a consecinţelor acestuia şi a posibilităţilor de intervenţie şi asistenţă.

 

Bugetul proiectului este de 172.075 euro din care contribuţia Uninunii Europene se ridică la 152.075 euro. Colaboratorul acestui proiect va fi fundaţia ARTEMIS Cluj –Napoca, o asociaţie cu o vechime considerabilă în recuperarea victimelor violenţei domestice.

 

În România, în fiecare minut două femei sunt victime ale violenţei domestice. Datele statistice deţinute de Agenţia Naţională pentru Protecţia Familiei arată că numărul celor care au depus plângere în primele trei trimeste ale anul 2008 a crescut cu 25 de procente faţă de aceeaşi perioadă din 2007. Diferenţa dintre statisticile oficiale şi datele prezentate relevă faptul că cele mai multe femei preferă să nu depună plângere la poliţie împotriva agresorilor.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: