nello construct

Un nou traseu turistic va fi inaugurat în Apuseni. Peisajele sunt de poveste…

Clujenii sunt invitați cu mic cu mare la inaugurarea și parcurgerea noului traseu Rusești-Dâlboacă-Colții Șoimului-Rusești.

Traseul are 12.5 km și va fi omologat de Ministerul Turismului.

„Minunatele culori ale toamnei din Apuseni, văzute din defileul Someșului Cald și din șase puncte de belvedere din creasta de deasupra, ne ”obligă” să inaugurăm noul traseu Rusești- Dâlboacă- Colții Șoimului-Rusești sâmbătă, 28 octombrie, cam singura zi fără ploaie din a doua jumătate a săptămânii acesteia.

Așadar, vă invităm pe toți – iubitori de munte, de drumeții, de alergare montană –(este și alergabil 100%), de fotografii de toamnă, de plimbări cu familia ori prietenii – să veniți la deschiderea oficială a spectaculosului traseu sâmbătă, de la ora 10.

Traseul circuit are circa 12,5 km, o diferență de nivel cumulată de circa 700 de metri, este marcat cu punct roșu (este și ajuns pe masa Ministerului Turismului pentru omologare) și este clasificat drept unul ușor.

Contrar uzanțelor, de data aceasta va exista un tur ghidat, asigurat de salvamontiștii clujeni, pe tot circuitul. De aceea, vă rugăm pe toți ce veți veni la inaugurarea și parcurgerea unuia dintre cele mai spectaculoase trasee din județ – de departe, spunem noi – să ne anunțați in mesageria paginii. Un motiv în plus ar fi că putem aborda parcurgerea circuitului din două puncte – unul de jos, de la defileul Someșului Cald, din Rusești, iar celălalt de sus, de Dealul Mare, de la Colții Șoimului, din zona punctelor de belvedere din creastă.

Deci, vă așteptăm pe toți și vă rugăm să ne scrieți câți veniți, ca să ne putem organiza. Celelalte detalii – echipament, ce ne trebuie la noi, împărțirea pe două grupe, dacă va fi nevoie, punctele unde vom lăsa mașinile, etc. – le povestim pe joi, când vom reveni cu ultimele detalii. Vă așteptăm cu nerăbdare!”, scriu cei de la Echipa Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Deschiderea oficială a traseului turistic este programată în a doua parte a lunii octombrie.

Activitatea a fost realizată cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Râșca, precum și a companiei Bosch.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: