nello construct

Un nou sondaj, al CURS, noi date: PNL ia fața celor de la AUR

După ce ieri v-am prezentat datele unui sondaj de opinie realizat de SOCIOPOL în cursul lunii septembrie, iată că acum avem datele unui alt sondaj de opinie, realizat tot în această lună, de către cei de la CURS, iar datele sunt ușor diferite față de cele prezentate de celălalt institut de sondare.

Citește și: Sondaj SOCIOPOL: Cu un an înaintea alegerilor, AUR urcă vertiginos pe locul 2 și-i suflă în ceafă PSD-ului

Conform CURS, pe primul loc în intenția de vot se află PSD, cu 31%, fiind urmat de PNL – 19%, AUR – 18%, USR – 11% și SOS România – 5%. Aproape de bariera celor 5 procente care asigură prezența în viitorul Parlament sunt: UDMR, PU-SL și PMP.

Sondajul, care a fost efectuat față în față, la domiciliul respondenților, pe 1008 persoane, a chestionat și alte aspecte ale vieții actuale. De exemplu, procentul celor care consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită se ridică la 69%, procent extrem de ridicat.

De asemenea, cei chestionați nu sunt prea optimiști în privința viitorului lor, 41% crezând că viața lor va fi mai rea peste un an, în timp ce doar 18% consideră că va fi mai bună.

Principalele probleme cu care se confruntă cetățenii acestei țări sunt inflația/prețurile, veniturile mici/nivelul de trai și corupția/hoția. De remarcat că puțini mai sunt interesați, ca problemă, de educație, pensii speciale, datorii externe, clasa politică, infrastructură/drumuri și taxe/impozite.

În fine, răspunsurile la întrebarea privind încrederea în instituții arată eșecul profund al societății, la peste 30 de ani de la revolta din decembrie 1989, când s-a luptat pentru democrație, iar acum instituțiile pe care se bazează democrația sunt cele mai hulite și mai lipsite de încredere: Partide, Parlament, Președinție, Guvern.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: