Un nou proiect pe fonduri europene la Colegiul Tehnic Turda

nello construct

SC Profiles International SRL, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetarii, Tineretului şi Sportului si SC Multi Consulting Group SRL, implementează în perioada 01.07.2010 – 30.06.2013, proiectul “VIA-Vocatie, Interese, Autocunoastere şi dezvoltare, drumul către succesul profesional”; contract de finanţare POSDRU/90/2.1/S/63742, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – “Investeşte în Oameni!”.

În regiunea de Nord Vest au participat 20 de licee (cele mai multe din judeţul Cluj) iar singurul liceu admis a fost Colegiul Tehnic Turda!

Scopul primar al proiectului este acela de a permite cadrelor din educaţie să lucreze cu un set consistent de date, informaţii şi instrumente TIC, în beneficiul semnificativ al grupurilor ţintă.

Se mai oferă servicii de orientare şi consiliere profesională pentru elevi şi studenţi, relevante din punct de vedere al metodologiei şi instrumentelor utilizate respectiv de a asigura surse de informare viabile în vederea facilitării tranziţiei de la şcoala la viaţa activă.

Cu toate ca exista un Curriculum de Consiliere si Orientare in scoli, respectiv numerose Centre de Consiliere in Universitati, in toate documentale analizate (utilizate pentru identificare necesitatilor grupului tinta) rezulta constanta nevoia dezvoltarii serviciilor de consiliere si orientare in sistemul de invatamant, de unde se poate concluziona ca nevoile grupului tinta nu sunt abordate corespunzator de activitatile existente, transmit iniţiatorii proiectului. In acest context, nu a fost identificata la nivel national sau regional o metodologie care sa inglobeze rezultatele unor analize, instrumente TIC si baze de date, asa cum in SIDRU 2009-2020 rezulta ca analiza nevoilor si a cererii de educatie si formare profesionala nu se realizeaza in mod sistematic, se remarca inexistenta schemelor functionale de tranzitie de la scoala la locul de munca respectiv nu exista preocupare constanta si coerenta pentru realizarea de studii periodice prospective cu privire la evolutia pietei muncii.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: