nello construct

Un nou conflict în ședința Consiliului Local Turda! Motivul? Cordiș Vlad Lucian! (VIDEO)

Un nou conflict a apărut în ședința ordinară a Consiliului Local Turda, creat pe baza proiectului de hotărâre privind luarea unor măsuri referitoare la procedura de selecție a unui membru al Consiliului de Administrație al societății Salina Turda SA, precum și numirea domnului Cordiș Vlad Lucian, în calitate de membru provizoriu al consiliului de administrație, conform art. 641(3) din OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

La acest proiect, pentru numirea lui Cordiș Vlad Lucian, în calitate de membru provizoriu al consiliului de administrație al Salinei Turda S.A a fost nevoie de metoda votului secret. Cu toate acestea, înainte de a vota, consilierul local USR Turda, Gabriela Blăniță a încercat să lămurească niște aspecte.

Mai exact, Gabriela Blăniță a vrut să afle care este procedura de numire a lui Cordiș Vlad Lucian ca membru provizoriu în consiliul de administrație al Salinei Turda S.A.

Pentru câteva momente a fost o liniște apăsătoare, nefiind prezent vreun reprezentant al Salinei care să răspundă nelămuririlor consilierului USR Turda. Apoi, fiind angajat al Salinei Turda, președintele de ședință i-a oferit Gabrielei Blăniță un răspuns scurt:

„Pentru administrator provizoriu, din cunoștințele mele, comisia de nominalizare stabilește”.

Ulterior, Gabriela Blăniță a întrebat dacă această comisie de nominalizare a extras numele de undeva, precum dintr-o bază de date, moment în care Radu Sima, președintele de ședință, i-a replicat că în proiectul de hotărâre există și adresa către Salina Turda, însă răspunsul său nu a fost satisfăcător pentru consilierul local USR Turda.

În acest sens, a intervenit Secretarul General al Municipiului Turda, Mihaela Mărginean:

„La acest proiect de hotărâre este hotărârea consiliului de administrație al societății Salina Turda S.A. În acest sens, o să putem să face o interpelare către membrii consiliului de administrație și să vă dăm un răspuns în scris”.

Este Cordiș Vlad Lucian fiul consilierului județean PNL Cordiș Lucian?

În cele din urmă, Gabriela Blăniță a întrebat direct dacă Cordiș Vlad Lucian este fiul consilierului județean PNL, Cordiș Lucian, moment în care consilierul local PNL, Adrian Sălăgean, i-a replicat lui Blăniță că ce legătură are asta.

De aici, s-a iscat un adevărat conflict, atât Gabriela Blăniță, cât și Adrian Teban, susținând că poate Vlad Cordiș a fost ales administrator provizoriu pe așa-zisele nepotisme, însă Adrian Sălăgean susține că nu are nici o relevanță ceea ce „insinuează” cei doi.

Într-un final, președintele de ședință, Radu Sima a intervenit peste cei doi, spunându-i Gabrielei Blăniță că întrebarea sa nu face obiectul proiectului și că proiectul presupune votul pro sau contra în privința lui Vlad Cordiș ca administrator provizoriu, și nu se discută despre arborele genealogic.

Ulterior, au mai existat câteva replici între cei doi, dar încă nu se știe dacă Vlad Cordiș este fiul consilierului județean PNL, Cordiș Lucian, și nici cum a fost acesta ales ca administrator provizoriu în consiliul de administraței al Salinei Turda S.A

Cine este Cordiș Vlad Lucian?

Cu toate acestea, trebuie să aflăm totuși cine este Cordiș Vlad Lucian și cu ce se ocupă acesta în prezent.

Potrivit profilului său de LinkedIn, Vlad Cordiș a terminat Colegiul Național „Mihai Viteazu” din Turda și și-a continuat studiile la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Este unul dintre cei doi fii ai consilierului județean PNL, Lucian Cordiș.

În prezent, lucrează la Compania de Apă Arieș, pe postul de transport manager, dar deține și Cordis Trade SRL, firmă ce pe anul 2022 a înregistrat:

Cifră de afaceri: 0
Profit net: -4 875
Datorii: 132.479
Active imobilizate: 0
Active circulante: 83.533
Capitaluri proprii: -48.946
Angajați: 0

Toate aceste date, le puteți consulta AICI.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

2 Comentarii
Cele mai votate
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: