Un nou COD Galben la Cluj: Val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă

val caldura

Meteorologii au actualizat atenționările de caniculă și au emis avertizări de furtuni, valabile pentru următoarea perioadă în Cluj și alte județe din țară

Noul Cod Galben este valabil în perioada 28-31 iulie.

În intervalul menționat valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

De asemenea un alt Cod Galben care vizează și Clujul va intra în vigoare astăzi de la ora 13 și este valabil până joi, 29 iulie la ora 2.

În intervalul menționat, local în nordul, centrul și estul țării, în zonele montane și în dealurile subcarpatice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, izolat averse ce vor avea și caracter torențial și grindină.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top